2017. január 6., péntek

Sajtos karfiol krokett- Blogkóstoló 32.fordulójára!

Mostani forduló háziasszonya Lívia !  Körülményesen jutottam el most erre a fordulóra, mivel az előző forduló után igen lassan lett jelentkező "vezénylésre" ezért állandóan figyeltem hogy hol kinél bukkan fel a játék?Végül a jelentkezési időről szépen lemaradtam csupán már akkor vettem észre mikor megjelentek az első receptek.Líviánál jelentkeztem hogy nem szeretnék kimaradni a mostani fordulóról sem így megengedte hogy válasszak egy blogot a jelentkezők közül így esett a választásom Tünde receptjei közül erre a finomságra! (Kevesebb mennyiségből készült nálam amiből 12 db lett!) 
                                                                                       

Hozzávalók: Kb. 25 dkg karfiol, kisebb vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, 1 db tojás, 2 evőkanál liszt, zsemlemorzsa, kb 5 dkg reszelt sajt, petrezselyem, olaj a sütéshez 
🌸
Elkészítése: (Karfiol előkészítését másként oldottam meg mint Tünde.) Karfiol rózsáit levágtam és apróra feldaraboltam, hagymákat pucolás után szintén apróra vágtam .Mindezeket és a többi hozzávalót  kanállal összekevertem bors, só, apróra vágott petrezselyem ízlés szerinti mennyiségben adható. Ezután kanállal vettem ki egy adagot amit megformáztam majd prézliben forgattam és  forró olajba tettem  a hőt ekkor csökkentettem és mindkét oldalát megsütöttem. Papírtörlőre  szedtem ki hogy az olaj felszívódjon! Nagyon finom , frissen gyorsan 2 darabot eltüntettem majd férjuram jött és majonézzel szintén belakmározott belőle! Bármilyen főzelékhez finom lehet feltétnek is! 
Ui: Akinek van darabológép természetesen azzal apríthatja fel a karfiolt!
Jó étvágyat kívánok !

4 megjegyzés:

Fáni írta...

Kedves Éva, mostanában nem írtam Nálad semmit, a nagy karácsonyi varrás idején csak arra volt időm, hogy benézzek a kedvenc blogolóimhoz.
Köszönöm Neked a sok finomságot, amiket az új évben megosztottál velünk, és kívánom, hogy az új évben ugyan ilyen lelkes legyél.

Tiffanylda írta...

Jó, hogy benéztem hozzád, máris fogamra valót hoztál!:) Brokkoliból készítettem hasonlót és nagyon finom volt, ezt is kipróbálom, köszi. Remélem jól teltek az ünnepek, "unokásan", ahogy már ez a nagymamáknál szokás!;)

Aloha írta...

Ez nagyon finom lehet, el is mentettem! Hamarosan elkészítem.
Nagyon köszönöm!
További szép napot, jó hétvégét kívánok!☺

Éva írta...

Fáni láttam én is hogy igen szorgalmas voltál az ünnepekre sok szép minden készítettél bár írni mostanában én sem írtam sokat.Köszönöm hogy figyeled receptjeimet és igyekszem majd ebben az évben is "szorgoskodni":-) Köszi!
Tiffanylda érdemes elkészíteni mert nagyon finom, egészségetekre! Gyorsan elteltek valóban és természetesen kis "csipet csapat" itt volt!
Aloha váljon egészségedre! Köszi szépen és hasonló szép hétvégét kívánok neked is !