2017. január 23., hétfő

Serpenyős burgonya "pizza"

Nem tudom Ti hogy vagytok ezzel? Ha én valahol meglátok legyen az étel, sütemény vagy egyéb más finomság addig motoszkál a fejemben még elkészítem .Most így jártam mikor Biankánál megláttam ezt a finomságot, de nem is kínoztam magamat sokáig:-)) Mivel kettőnknek készült ezért  a mennyiséget csökkentettem!
                                                                            
Hozzávalók:  3 kisebb krumpli, kisebb fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 db tojás, pár karika fölvágott , só, őrölt bors, majoránna, petrezselyem, csípős paprika, kevés olaj.
Elkészítése: Krumplit megpucoltam és nagyobb lyukú reszelőn lereszeltem hozzákevertem a megpucolt és kockára vágott vöröshagymát és reszelt fokhagymát. Az egészre kevés olajat öntöttem/2-3 evőkanál/ és összeforgattam . Serpenyőt felforrósítottam ebbe öntöttem bele a masszát elegyengettem. Még pirult az egyik oldala addig elkészítettem a feltétet amihez felütöttem a tojást beletettem az apróra összevágott petrezselymet, felaprított fölvágottat és a fűszereket összekevertem. A krumplis rész ekkor már sült  széles sütőlapáttal alányúltam és óvatosan átfordítottam hogy a másik oldata is piruljon. Mikor elkészült ráöntöttem a feltétet hagytam sülni kis idő után ezzel  is visszafordítottam és sütöttem. Ezután tányérra tettem majd vágtam egy cikket amihez csípős házi szószt ettünk. Nagyon finom !
-Érdemes elkészíteni , hamar elkészül és akár "hűtőben rekedt" megmaradt fölvágottak eltüntetésére is alkalmas!
Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Szeretem az efféle "kedvem szerint variálható" ételeket. És maximálisan egyetértek a "mindenféle maradék" okos felhasználásával.

Éva írta...

aranyos fodorka váljon egészségedre, nagyon finom!