2017. január 24., kedd

Tawa Tawas - /bolíviai fánk/

Nea sütött az elmúlt héten ilyen fánkot és mivel sütőporral készül  és  nem egy nagy adag , egyből az jutott eszembe hogy ez éppen nekünk való(még maradt is másnapra)!
                                                                               


Hozzávalók: 25 dkg liszt, 2 evőkanál cukor, 2tk .sütőpor, 1/2tk . só, 2 db tojás, 3 evőkanál olvasztott vaj/margarin, 125 ml tej. Olaj a sütéshez.
Elkészítése:  Tálba tettem a kimért hozzávalókat amit akár robotgéppel vagy  fakanállal  jól  kikevertem.   5' hagytam pihenni, ezután lisztes gyúrótáblára borítottam kicsit átgyúrtam ekkor még kevés lisztet tettem hozzá mert ragadt. Egyenletesen 1/2 cm vastagra gyújtottam  és kb. 4 cm széles csíkokat vágtam a tésztából amit rombusz alakra vágtam fel. Olajat megmelegítettem /nem forrósítottam nagyon / és mindkét oldalát a tésztának világosra sütöttem. Mikor kiszedtem  papírtörlőre pakoltam majd a tányéron porcukorral szórtam be. Nagyon finom, nálunk sárgabaracklekvárral  csúszott egymás után le:-))
Jó étvágyat !

5 megjegyzés:

Nea írta...

Évi, örülök, hogy elkészítetted és hogy nektek is ízlett. Egészségetekre!

teller-cake írta...

Különleges recept, én is megkóstolnàm. 🙂

sucika írta...

Ki fogom próbálni, mert szeretjük a fánkot, de a hagyományos elkészítése sok időt vesz igénybe. Köszi a receptet! :))

Névtelen írta...

Csúszott?:-) Nem csodálom! Olyan gusztusos így rombusz formában és biztosan saját a lekvárod is. Olyan mikor olvaslak mintha ott ülnék a konyhádban,- ezt már sokszor írtam- rettentő otthonos a hangulat, pedig te is " csak" egy receptet adjusztálsz mint bárki más és mégis❤

Éva írta...

Nea köszönöm a jó receptet!
teller-cake örülök hogy így gondolod:)
sucika érdemes elkészíteni mert valóban ez hamar elkészült!
Emőke jól gondolod saját lekvár! Dicsérő szavaidat nagyon szépen köszönöm!