2017. február 8., szerda

Joghurtos kapros babsaláta -Blogkóstoló külön fordulójára!


Márti  kezdeményezésére   és  Gasztropajti -Hajdu István László emlékére  indult ez a külön forduló !  Gasztropajti  sajnos már nincs köztünk!  Blogjában most nézelődtem  először, sok finomságot érdekes információt és családi történetet lehet olvasni humoros köntösben. Több receptjét kiválasztottam ezek közül most ezt a salátát készítettem el!/ Gasztropajti ennél a bejegyzésénél megjegyzi hogy kedvencei egyike a bab!/  Kevesebb mennyiségből  kis változtatással készítettem el!
                                                                               

Hozzávalók: 20 dkg  vörös bab, 1db  lila hagyma, 1,5 dl joghurt, 1,5 dl tejföl, szárított kapor, oregánó, 1 gerezd fokhagyma só, őrölt bors, ételízesítő. 
🌸
 
Elkészítése: Konzerv babot használtam így csak leszűrtem. Joghurtot a tejföllel kikevertem majd fűszereket /amit ízlés szerinti mennyiségben lehet használni/ tettem bele ezzel is összekevertem végül a megtisztított felkarikázott hagymát ,összezúzott fokhagymát  és a leszűrt babot tettem és átforgattam az egészet. Hűtőbe tettem kicsit hogy az ízek érjenek össze majd jött a kóstolás! Nagyon finom!
Jó étvágyat kívánok  !

5 megjegyzés:

Évi - Ízek és utazások írta...

Sajnálom, hogy elment gasztrotársunk. :(
Az étel viszont csodás! Nekem is van babom otthon. :)

Éva írta...

Évi ha van babod akkor érdemes kipróbálnod mert nagyon finom!

Timi írta...

Hú, ez fantasztikusan finom lehet!!! Kösziiii!!!

marisz57 írta...

Ezt én is ki akarom próbálni, nagyon megnyerő! :)

Éva írta...

Timi érdemes elkészíteni mert nagyon finom, egészségetekre!
marisz57 örülök hogy tetszik, köszi!