2017. március 20., hétfő

Rakott palacsinta

Egyszerű édesség amit bármilyen  töltelékkel készítjük az eredmény csakis  jó lehet ! Blogomban is megtalálható a csúsztatott palacsintától a különböző töltelékekkel készítettekig. Most egy egyszerű de mégis  kicsit eltérő formában készítettem el vasárnapi édességünknek !
                                                                                      
Hozzávalók: 11-12 db palacsinta, darált dió és cukor keveréke, sárgabaracklekvár, kevés csokoládé a tetejére és olaj a sütéshez.
                                                                               
Elkészítése: Nálam a palacsinta általában sósan készül ( tölteléktől elég édes a végeredmény). Elkészítettem a  receptem szerint a palacsintát. Tortaforma aljába tettem sütőpapírt erre pakoltam egyesével  egymásra a palacsinta tésztákat felváltva  egyiket darált dió-cukor keverékével szórtam meg a következőt lekvárral kentem meg . A tetejét beborítottam  tésztával és előmelegített  forró sütőbe tettem  8' -re. Mikor kivettem reszelt csokoládét szórtam rá ami természetesen megolvadt . Kicsit hagytam hűlni majd áttettem tányérra (ekkor kicsit megcsúszott) ezután már lehetett szeletelni. Nagyon finom !
Jó étvágyat kívánok !



3 megjegyzés:

Vicuska írta...

Kérek szépen belőle :)

Katalin írta...

Vicuskához hasonlóan én is szívesen ennék belőle :-)

Éva írta...

Vicsuka, Katalin legközelebb szólok mikor ilyet készítek és jöhettek szívesen látlak benneteket ebédre:-))