2017. április 9., vasárnap

Apáca perecek

                                                                                

Hozzávalók: 
7 dkg cukor
4 evőkanál bor
2 db tojás
28 dkg liszt
5 dkg margarin
csipet só
*
Elkészítése: Pohárba tettem a bort bele a cukrot mikor felolvadt hozzátettem az egyik egész tojást és a másik sárgáját összekevertem. Elmorzsoltam a lisztet a margarinnal és a sóval  ezután tettem hozzá a cukros tojásos bort amivel összegyúrtam a tésztát  és 10' pihentettem  Ezután vékonyra/4-5 mm/ kinyújtottam  és perec kiszúróval  szaggattam  ki/ennek hiányában lehet formázni/ sütőpapírra raktam a  maradék tojás fehérjével bekentem. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20' sülési ideje. Nagyon finom! Mivel édes sütemény gondoltam teszek egy próbát és olvasztott csokoládéba  is  mártottam pár darabot belőle:)
                                                                            

Megkínálhatlak?

3 megjegyzés:

Nea írta...

Nagyon guszták, én elfogadnék egy kis kóstolót. :)

teller-cake írta...

Vajon mitől apáca? Minden esetre nagyon jól néz ki. :-)

Éva írta...

Nea örülök hogy így gondolod szívesen tálalnám :)
teller-cake ez a kérdés számomra is titok marad, köszi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...