2017. május 11., csütörtök

Csavart kifli tejfölös kelt tésztából

Kelt tésztára vágytam  és mikor megpillantottam ezt a süteményt nem is volt kérdés hogy most próba következik:) Ha nagy adagot szeretnél belőle sütni akkor a talált linken érdemes nézelődni! Nálam most kis adagból készült ebből 8 db lett azt írom le!
                                                                              
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
1 teáskanál sütőpor
csipet só
fél dl olaj
1 dl langyos tej
3 evőkanál tejföl
1 dkg élesztő
1 mokkáskanál cukor
tetejére:1 tojássárgája -1 evőkanál tej
*
Elkészítése: Kevés langyos tejbe tettem a cukrot és az élesztőt hagytam felfutni. Kimért liszthez öntöttem a többi hozzávalót a felfutott élesztővel együtt és összegyúrtam a tésztát./Pihentetni a tésztát nem kell!/ Ezután kinyújtottam kerek formára majd felcikkeztem 8 felé. Szélesebb végére tettem szilvalekvárt és feltekertem a tésztát úgy hogy a feltekerés után a két végét kicsit aláfordítottam. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam és tojássárgája és tej keverékével megkentem ezután 15' pihentettem. Előmelegített sütőben 200 fokon 20' sütöttem.  Nagyon finom puha tésztája van ! Bármilyen töltelékkel édes vagy sós nagyon jó lehet !
Jó étvágyat!

7 megjegyzés:

Ani írta...

Jól is néz ki, és nagyon vonzó, hogy nem kell pihentetni.

Katalin írta...

De helyes duci kiflik lettek :-) A szilvalekvárral nagyon finom lehetett!

Éva írta...

Ani nekem is tetszett hogy nem kell pihentetni sokáig és valóban nagyon finom puha a tésztája még másnap is! Köszi!
Katalin szerintem finom lehet sajtos változatlan is , köszi!

Timi írta...

Köszönöm a receptet! Pont ma gondolkoztam azon, hogy jó lenne valami élesztőset sütni...:o)

Éva írta...

Timi remélem azóta már megsütötted? Egészségetekre!

Timi írta...

Bizony megsütöttem és el is fogyott!!! :o))) Nagy sikert aratott! Köszönöm!!!

Éva írta...

Timi ennek szívből örülök hogy ilyen gyors voltál és hogy ízlett!