2017. május 11., csütörtök

Bécsi gombóc vadas mártással

Régóta tervbe vettem ennek a gombócnak a "tesztelését" mártást készítettem  hozzá!                                                                                 
Hozzávalók:
gombóchoz:
1,5 zsemle v. kenyér szelet
kevés olaj
2 kisebb krumpli 
2,5 dkg búzadara
2,5 dkg liszt
1 tojássárgája
fél dl tej
mártáshoz: 
kb. 20 dkg vegyes zöldség
babérlevél, só, őrölt bors
1 evőkanál cukor
2 evőkanál tejföl
1 teáskanál mustár
*
Elkészítése: gombóc: kenyeret  feldaraboltam kockára és kevés olajon megpirítottam. Krumplit megpucoltam felkockáztam és enyhén sós vízben puhára főztem majd összetörtem. Krumplihoz tettem a pirított kenyeret és a többi hozzávalót  az egészet kanállal összeforgattam majd gombócokat csináltam belőle és  enyhén sós forrásban lévő vízbe  pakoltam. Mikor feljött a tészta a víz felszínére akkor szedtem ki és öblítettem hideg vízzel . Mártás:Megpucolt felkockázott vegyes zöldséget edénybe tettem vizet öntöttem rá hogy jól ellepje sót, babérlevelet és kevés őrölt borsot tettem hozzá és addig főztem még a zöldség puha lett. Ekkor leszűrtem a vizét félretettem  a zöldséget leturmixoltam. Edénybe tettem a cukrot karamellizálódni  majd felöntöttem a félretett zöldséglével és hozzátettem a pürésített zöldséget. Tejfölbe tettem 1 teáskanál lisztet elkevertem és ezzel sűrítettem be a már forrásban lévő mártást  végül hozzátettem a mustárt amivel csupán összekevertem és készen is volt. Nagyon finom volt így együtt !
Jó étvágyat ! 

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Finom lehetett a gombóc és a mártás is! Én is nemrég főztem vadast, szeretjük :-)

Éva írta...

Katalin finom volt, láttam nálad is csak ott volt hús is mellé! Köszi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...