2017. június 25., vasárnap

Tepsis csirkemell karfiollal

Család kedvence  a  csirkemell őzgerinc formában sütve, most teszteltem ezt a receptet kevesebb mennyiségből és kicsit változtattam!                                                                               

Hozzávalók:1 kisebb karfiol, 2 evőkanál ételízesítő, 40 dkg csirkemell, 2,5 dl tejföl +megmaradt 2 evőkanál kefir, 1 mk.só, 1/2 kávéskanál bors, 1 db tojás, 10 dkg  reszelt trappista sajt, petrezselyem.
                                                                             

Elkészítése:  Karfiolt rózsáira szedtem és roppanósra főztem ételízesítővel . Mikor megfőtt leszűrtem és félretettem. Húst szeletekre vágtam sóztam borsoztam (csirkéhez való házi fűszer keveréket is szórtam rá)  és egy kisebb tepsibe pakoltam egymás mellé  tetejére raktam a karfiol rózsákat . Tejfölbe elkevertem a tojást , húst amivel beszórtam annak a maradékát/só-bors-fűszerkeverék/,  reszelt sajtot az apróra összevágott petrezselymet  és ezzel öntöttem le a karfiolt  Előmelegített sütőben 180 fokon 50' sütöttem.
-Szerintem  jöhet a folytatás nagyobb mennyiségből is:-) /Egyszer teszek egy próbát csirkecomb filézett részével elkészítve/
Forrás:innen
Jó étvágyat!

5 megjegyzés:

sucika írta...

Ez nagyon jó! Legközelebb, ha lesz karfiolom, kipróbálom. Nyami. :D

Timi írta...

Nagyon finom lehet!!! Köszi az ötletet! :o)

Éva írta...

sucika érdemes elkészíteni mert igen finom , váljon egészségetekre!
Timi egészségetekre!

aranyos fodorka írta...

Kipróbáltam - igaz csirkecombbal - de azzal is finom volt. Szerintem brokkolival is lehetne ugyanezt csinálni.

Éva írta...

aranyos fodorka örülök hogy tettél egy próbát egészségedre! Legközelebb én is csirkecombbal fogom készíteni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...