2017. július 15., szombat

Babos tészta "Gasztroangyal"

                                                                             

Hozzávalók: széles metélt tészta, 20 dkg tarka bab, 1 fej vöröshagyma, fűszerpaprika, 1 evőkanál zsír, só, őrölt bors.
Elkészítése: Előző este beáztattam a babot, másnap enyhén sós vízbe feltettem főni. Zsírt felforrósítottam amibe tettem a  megpucolt  apró kockákra vágott vöröshagymát dinsztelni fűszerpaprikát őrölt borsot sót szórtam rá félretettem. Mikor puhára főtt a bab beletettem a széles metélt tésztát együtt főztem addig még a tészta is elkészült akkor leszűrtem és a hagymás keverékbe öntöttem összeforgattam  és tálaltam.
-Szeretem a házilag gyúrt tésztákat  szoktam készíteni  de most bolti tésztát előnybe részesítettem:-))
Jó étvágyat !

4 megjegyzés:

MrsSame írta...

Ez is egy jó verzió. Mi inkább a babfőzeléket szeretjük házi széles metélttel. Megkoronázva lila hagymával. :D

Éva írta...

Melinda számomra ez a babos tészta is ismeretlen volt eddig, de az általad említett változatot sem ismerem. Biztos nagyon finom !

Katalin írta...

Nagyon guszta, nem ismertem eddig a babos tésztának ezt a változatát. Finom lehetett! Pláne még ha Te gyúrtad volna a tésztát is :-) :-) :-)
Én is szoktam néha házi tésztát készíteni, persze csak ha sok időm van, hisz manapság annyiféle száraztésztát kapni, és elég jó minőségűek, lehet válogatni...

Éva írta...

Katalin a tészta gyúráshoz hangulat kell és nem ilyen meleg idő bár valóban azzal talán még jobb lett volna, köszi. Bolti tészták választéka bőséges minőség és pénztárcánkhoz mérten lehet válogatni:-))