2017. július 17., hétfő

Túrós muffin/bögrés

Kevés túró  pihent a hűtőben ehhez kerestem egy olyan receptet ami könnyen elkészíthető kevés hozzávaló felhasználásával. Sikerült itt találnom kicsi változtatással elkészítettem és nagyon finom !
                                                                       


Hozzávalók:/bögre mérete: 2,5 dl/
 2 bögre liszt, 1 bögre cukor/nálam csak fél bögre/, 1 bögre tej, fél bögre olaj, 1 db tojás, 1 cs. sütőpor,  1 evőkanál kakaópor, csipet só. töltelék: 25 dkg túró, 1 cs vaníliás cukor, 1 db tojás, reszelt citromhéj, mazsola, 1 evőkanál vaníliapuding./ nekem kevesebb volt a túró ezért tettem hozzá pudingot/

Elkészítése: Liszthez tettem a sütőport és kakaóport összekevertem. Cukrot a tojással kikevertem  hozzáöntöttem a tejet és olajat majd a lisztes keveréket és az egészet jól kikevertem. Túrót kikevertem a tojás sárgájával reszelt citromhéjat és vaníliás cukrot, beáztatott lecsepegtetett mazsolát  és a pudingot belekevertem végül a felvert tojás fehérjét . Muffin sütőformákba tettem a kakaós masszából egy evőkanállal arra egy teáskanál túrós keveréket majd még egy kanál kakaósat pakoltam Előmelegített sütőben 180 C  fokon 30' sütöttem(tűpróba).
Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések: