2017. július 30., vasárnap

Oreo torta/ sütés nélkül

Sok helyen sokfélét láttam  egyben  hasonlítanak  ez  pedig az összetevők. Most én is elkészítettem az én változatomat mégpedig a kisebbik lányomék családi ünnepére!
                                                                         

Hozzávalók:(18 cm formához)    Oreo keksz/mennyiség attól függ hogy kicsi a keksz vagy nagyobb/nálam 2 csomag kis méretű kekszből készült,  2-3 dkg vaj,  15 dkg mascarpone,1,5 evőkanál  porcukor,  2 dl habtejszín.
Elkészítése:  Pár darab kekszet kb.10 db volt amit  zacskóba tettem és összetörtem  majd az olvasztott vajjal összedolgoztam és a forma aljába nyomkodtam amit hűtőbe tettem. Mascarpone-porcukor és tejszínt egy edénybe öntve felvertem  amihez ismét pár darab kekszet aprítva belekevertem . Hűtőből kivett alapra kanalaztam egyenletesen majd ismét hűtés következett. Ezután óvatosan a formát körbevágtam és a karimát levettem. Torta tetejét keksz morzsával felvert tejszínnel  és félbevágott  keksz darabokkal díszítettem !
-(Amint látszik is a képen sajnos a torta forma alját nem sikerült kivenni de ez nem akadályozott meg minket a torta eltüntetésében :-))
Sok boldog együtt eltöltött éveket !

Nincsenek megjegyzések: