2014. április 1., kedd

Élesztő nélküli zöldséges pizza

Marti Martinelli blogján akadtam rá erre a pizza receptre. Csupán a feltéten változtattam!
                                                                             


Hozzávalók: tészta: 200 ml joghurt, 1,5 bögre liszt, 2 ek. olaj, 1/2 cs sütőpor, 1 mk.só, 1 gerezd zúzott fokhagyma. Pizzaszósz: a szokásos amit házilag szoktam készíteni. Zöldségesragu: vegyes zöldségkeverék, 1 fej vöröshagyma, oregánó, majoránna, őrölt bors, fokhagyma, babérlevél kevés olaj. Reszelt sajt a tetejére.
Elkészítése:A tészta hozzávalóit összegyúrtam és hűtőbe tettem  1 órára. Közben elkészítettem a pizzaszószt és a zöldségesragut. Zöldségesragu: fagyasztott vegyes zöldségem volt amit előfőztem kevés ételízesítős  vízbe. 2 ek. olajat megforrósítottam amibe tettem a megtisztított felkockázott vöröshagymát és fokhagymát. Rövid  dinsztelés után  hozzá öntöttem a lecsurgatott zöldségeket és ízesítettem a felsorolt fűszerekkel  kevés vizet öntöttem rá és összepároltam
Pizzás tepsit olajos kézzel lekentem .A tésztát kinyújtottam tepsibe tettem és rákentem a pizzaszószt arra  pakoltam a zöldségesragut amit reszelt sajttal szórtam be.Végül a pizza felére tettem pár karika fölvágottat mivel férjuram nem rajong a zöldségért.  Előmelegített sütőben  200 fokon 20' sütöttem.Nagyon finom !
Ui: Külön  nem készültem hogy ezt fogom megsütni ezért nem is volt csak 1/2 dl joghurtom de tettem hozzá 2 ek. tejfölt és pici vízzel kiegészítettem 2 dl-re! Nagyon ízlik a tésztája és talán könnyebb is a gyomornak mint az élesztős!
Jó étvágyat!

6 megjegyzés:

Horváth Emerencia írta...

Finom lehet, mentettem a receptet!Köszönöm!

Katalin írta...

De jól néz ki! Én még soha nem sütöttem élesztő nélküli tésztából. Igaz, nagyon szeretjük a kelt tésztákat....

Marti M írta...

Gyönyörű lett! Gratulálok és örülök, hogy ízlik. Tényleg könnyebb a gyomornak, mint az élesztős, kelt tészta.
Nálunk nagyon sokszor készül. Inkább ez, mint a kelesztés.

trollanyu írta...

Nagyon klassz lett:) Régebben próbáltam ezt a joghurtos pizza tésztát, finom, csak nekünk kevés, nagy adagban meg már jobban járok az élesztős pizzával. De ti csak ketten vagytok, így tökéletes:)

teller-cake írta...

Ezt én is bevetem a családnak, sokszor sütök pizzát ugyanis... :)) Köszi az ötletet!

Éva írta...

Horváth Emerencia nekünk nagyon ízlett. Egészségetekre!
Katalin egyszer próbaként érdemes vele megismerkedni!
Marti Martinelli köszi a receptet, lehet hogy ezután ezt választom én is gyakrabban!
trollanyu ez valóban lehet hogy pld. nálatok kevés lenne.Mi a felét ettük meg másnap még a mikor jöttek a lányomék nekik is jutott kis kóstoló belőle.
teller-cake örülök hogy tetszik. Egészségetekre!