2017. augusztus 19., szombat

Gesztenyés-pudingos torta/sütés nélkül...

Ma van  45.házassági évfordulónk ezt a könnyű  édességet  készítettem erre a napra!
                                                                                    

Hozzávalók:/ 18 cm formában készítettem és kevesebb cukorral,arányában a többi hozzávalók is kevesebb mennyiségből/ alaphoz: 15 dkg gesztenyemassza, 8 dkg darált háztartási keksz, 4 dkg margarin, rumaroma, krém: 1 cs vaníliaízű puding, 3,5 dl tej, 1/2 cs vanília cukor, 2 evőkanál cukor, 5 dkg margarin,2 dl tejszínhab, piskótatallér, gyümölcs. 
                                                                                

 Elkészítése:  Forma aljába sütőpapírt tettem. Az alaphoz  a hozzávalókból masszát gyúrtam majd belenyomkodtam a formába és hűtőbe pakoltam. Pudingot kétféle cukorral tejben összefőztem  mikor levettem a tűzhelyről belekevertem a margarint hagytam hűlni. Egy nagyobb darab őszibarackot megpucoltam  felkarikáztam. Gesztenyés alapra kanalaztam a kihűlt puding felét erre raktam rá a piskótatallért/ ebből 6 db kellett csak/ majd rápakoltam a barackot és rákanalaztam a maradék pudingot. Felvert tejszínhabbal borítottam be/pár kanállal félretettem/. Hűtőbe pakoltam másnap vettem ki a formából és körbe bekentem tejszínnel tetejét pedig fahéjjal szórtam be.
forrás:innen 
                                                                          
"Holtomiglan-holtodiglan"

7 megjegyzés:

Évi - Ízek és utazások írta...

Kedves Éva! Gratulálok Nektek és még nagyon sok együtt töltött évet kívánok Nektek szeretetben, egészségben! Igazán finomat készítettél erre a jeles napra. :)

sucika írta...

Gratulálok! Még nagyon sok együtt eltöltött boldog éveket kívánok Nektek! A torta nagyon jól néz ki, és bizonyára nagyon finom is. :))

teller-cake írta...

Boldog házassági évfordulót és jó étvágyat ehhez a finomsághoz. :-)

Katalin írta...

Kedves Éva, nagyon sok szeretettel gratulálok, és még hosszú-hosszú éveket kívánok, szeretetben, megértésben, boldogságban és jó egészségben!

KonyhaMalacka írta...

Gratulálok a házassági évfordulóhoz !
Még legalább ennyit kívánok, ilyen guszti tortákkal megünnepelve :)

Ani írta...

Isten áldását kívánom ezen a gyönyörű ünnepen.

Éva írta...

Kedvesek vagytok! Mindenkinek köszönjük a jókívánságokat !