2017. augusztus 17., csütörtök

Fatörzs kiflik

Napokban fedeztem fel a fotóját egy reklám újságban, majd következett recept keresgélése és végül "Nassolda " receptje lett a befutó nálam/fél adagból sütöttem azt írom le /!
                                                                                
Hozzávalók:/8 kiflihez/ 40 dkg liszt, csipet só, 5 dkg cukor, 1,5 dkg élesztő, 1 felvert tojás/fele a tésztába másik felével kentem a  tésztát/, 1 evőkanál kakaópor, 2 dl tej, 3 evőkanál olívaolaj.
🌸
Elkészítése: Kevés cukros langyos tejbe morzsoltam az élesztőt teáskanál lisztet kevertem bele és hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem /a kakaópor kivételével/ az összes hozzávalót a felfutott élesztővel együtt és bedagasztottam a tésztát majd ketté vettem .Az egyik adagba belegyúrtam a kakaóport amihez kevés vizet kevertem. A két adag tésztát letakarva hagytam duplájára kelni. Ezután mindkét adag tésztát  8 egyenlő gombócnak formáltam  amit 10' ismét pihentettem. A gombócokat egy világos és egy barnát ovális formára nyújtottam majd a barnára tettem a világost kicsit még így is nyújtottam rajta végül felgöngyöltem és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem .Mikor mind a 8 kiflivel elkészültem ismét 20' pihenés következett/mármint a kifliknek:-))  Kiflik tetejét  bevagdostam és tojással lekentem. Előmelegített sütőben 180C fokon 20' sütöttem. 
-Nem tudom hogy kerülte el figyelmemet ez a kifli eddig , de örülök hogy most rátaláltam mert nagyon finom!
Jó étvágyat kívánok !

Nincsenek megjegyzések: