2017. október 26., csütörtök

Pókos keksz

Kicsit  változott a tervezetthez képest  de  megoldottam! Halloween-re elég kevés édességet készítettem eddig , de az unokák kedvéért most  ismét :)
                                                                             

Hozzávalók: tésztához:8  dkg margarin, 7 dkg porcukor , 15 dkg liszt,  csipet só, reszelt citromhéj és kevés citromlé, csipet őrölt fahéj,( golyó alakú bonbon, 5 dkg étcsokoládé,   fehér fondant /házi változata/) 
🍂
                                                                       
                                                                                                                                
Elkészítése: A margarint a cukorral kikevertem hozzáadtam a többi hozzávalókat és   összegyúrtam. Fóliába csomagolva 1 órát hűtőbe tettem. Diónyi gombócokat készítettem a masszából, a közepébe nyomtam a hüvelykujjamat / hogy a bonbon majd  beleférjen/. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam és előmelegített sütőben 180 C fokon  10' alatt  megsült ezután hagytam hűlni. Beleültettem a bonbonokat, majd a fondant-ból apró szemeket készítettem a pókoknak és olvasztott csokoládéval szembogarat és lábakat rajzoltam nekik.
Ui: A talált recept tésztájával  próbáltam először elkészíteni de mivel mogyoróvajam nem volt, kísérleteztem a mogyorókrémmel de az nem sikerült. Ezért  lett ezzel a tésztával elkészítve!




 
                                                                      

4 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon aranyosak lettek :-)

Éva írta...

Katalin köszi!

teller-cake írta...

Nagyon jópofa, igazán nagy lehetett az unokák öröme!

Éva írta...

teller-cake köszi!