2017. november 7., kedd

Birsalmasajt

Már napok óta  kutatok  birsalma után, mindenkitől azt hallom mint az elmúlt évben is  hogy nem jó a termés van akinél már a fán tönkremegy. Mai napon viszont  sikerült igaz nem sok de az is valami 3 nagyobb darabra szert tennem amik nagyon szépek egészségesek. Ebből lett ez a kevés  édesség!
                                                                           
Mikor kiszedtem ...
Hozzávalók: 3 nagyobb birsalma, 30 dkg cukor, pár szem darabolt dió

 és a szikkadt birsalmasajt !
Elkészítése: Birsalmát megmostam feldaraboltam cikkekre  magházát kivágtam edénybe tettem felöntöttem vízzel és addig főztem még puha lett a gyümölcs. Ekkor leszűrtem a gyümölcsöt lemértem majd leturmixoltam és egy világos aljú edénybe tettem amit  visszatettem a tűzhelyre alacsony hőfokon kevergetés közben addig főztem még sűrűsödni kezdett ekkor tettem hozzá a cukrot és ezzel is kevergetés mellett még kb. 15' főztem. Kis formákat vízzel kiöblítettem  diót feldaraboltam, formákba öntöttem az elkészült masszából közbe szórtam diót  . Másnapig hagytam a formában hűlni. Ekkor sütőpapírra borítottam ki a formákból a sajtot és így hagytam szikkadni hűvös helyen 8-10 napig . Nem sok ez a mennyiség de kis kóstoló jut a" csipet csapatomnak"  is!
/ A lemért  turmixolt birsalma 45 dkg volt ahhoz tettem 30 dkg cukrot!/
Jó  étvágyat !

2 megjegyzés:

Ani írta...

Ilyen maradt a színe? Mert nekem azok se barnultak meg, amikbe nem tettem citromot.

Éva írta...

Ani szép lett bár még szikkadni hagytam. Általában minden gyümölcshöz teszek pici citromlevet akár kompóthoz is.Hogy miért? szerintem így szoktam meg, lehet hogy nincs nagy jelentősége.