2017. november 20., hétfő

Csokoládés- kókuszos keksz blogjátékra !

Katalin blogjátékára "A házi mindig jobb" szeretném továbbítani ezt a kekszes receptet! Szeretek  házilag készíteni gasztroajándékot szeretteimnek  akár egy díszes dobozba vagy csak egy zacskóba  pakolom egészen más az ilyen ajándék amit mi készítünk!
                                                                       

Hozzávalók:  8 dkg vaj/margarin, csipet só, 8 dkg cukor, 1 db tojás, 12 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 3 dkg cukrozatlan kakaópor, 13 dkg étcsokoládé, 5 dkg kókuszreszelék. A beforgatáshoz: 3 evőkanál kristálycukor, 5 evőkanál kókuszreszelék. /32 db lett belőle/
💟
Elkészítése:A puha vajat , a sót és a cukrot robotgéppel/ennek hiányában fakanállal/ habosra kevertem hozzátettem a tojást ezzel is kevertem majd a gőz fölött megolvasztott csokoládét tettem az edénybe amivel jól kikevertem az egészet. Külön tálba tettem a lisztet hozzá a sütőport, kakaóport és a kókuszreszeléket  ezeket is összevegyítettem majd a tojásos masszával összegyúrtam. Fóliába tettem és 1 órát hűtőben pihentettem. Ezután apró  gombócokat formáltam a tésztából kicsit lelapítottam és a cukros kókuszos keverékben megforgattam majd sütőpapírral bélelt tepsibe raktam egymástól kicsit távolabb  és előmelegített sütőben 180 C fokon 15' sütöttem. Hagytam teljesen kihűlni ezután pakoltam zacskóba!
Kellemes készülődést!

5 megjegyzés:

Katalin írta...

Köszi hogy részt veszel a játékomon, finomat sütöttél! Várom a következőt is :-)

Lívia írta...

Minden jöhet ami kókuszos és csokis. Nagyon jó ötlet karácsonyi ajándéknak is. Egyszerű, de nagyszerű.

Ani írta...

Nagyon ügyes vagy. Már én is gondolkodom.

Okki írta...

Az utóbbi években én is inkább gasztroajándékokat készítek Karácsonyra. Sokkal személyesebb szerintem, mintha boltból vásárolnék bármit is. Nagyon jó ötlet ez a keksz is. :)

Éva írta...

Katalin tudod szeretem a blogjátékokat, rövidesen küldöm a másikat is!
Lívia köszönöm!
Ani köszi!
Okki gyakran készítek én is valami kis apróságot és valóban egészen más a hangulata az ilyen ajándéknak! Köszi!