2018. január 8., hétfő

Lángos "Ízőrzők" Maglód

 Nem tartom nyilván hányféle lángost kipróbáltam már, de ha találkozok olyan recepttel amit jónak vélek akkor azzal biztos teszek egy próbát! Így jártam ezzel is mivel eddig még olyat nem sütöttem amiben élesztő és szódabikarbóna is van, nagyon-nagyon finom !


Hozzávalók: (Ha valakit érdekel a nagyobb mennyiségből készült  recept leírás,  szívesen utólag beírom de én most csak  a kettőnknek  lecsökkentett változatot írom)  amiből 4 db ilyen szép nagy lett: 30 dkg finomliszt, 1,3 dkg friss élesztő, egy  csipet szódabikarbóna, 1 közepes nagyságú krumpli, só ízlés szerint, fél dl langyos tej, 1 mk. cukor, 1 evőkanál olaj, sütéshez olaj.
Elkészítése:  /Volt kevés megmaradt főtt krumplim azt összetörtem./ Ha ez nincs  akkor a krumplit megpucolás után felkockázzuk enyhén sós vízben megfőzzük és leszűrjük majd összetörjük a vizével lehet bedagasztani a tésztát. Langyos tejbe tettem a cukrot belemorzsoltam az élesztőt kevés liszttel  elkeverve hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem az összetört  krumplit , sót , olajat felfutott élesztőt és bedagasztottam a tésztát/mivel nekem kész krumplim volt így kevés langyos vízzel/. Letakarva hagytam duplájára kelni. Ezután olajos kézzel gombócokat tépkedtem a tésztából amit tálcára tettem és még 10' pihentettem. Olajat forrósítottam  majd a tésztákat egyenként  kicsit széthúztam és az olajba mindkét oldalukat megsütöttem. Tejföllel kenve reszelt sajttal megszórva  nagyon finom puha lángos receptre sikerült találnom!
Ui:(Az előzőleg már beírt sült tartja ilyen  lángoson volt tálalva, természetesen azon tejföl és sajt nem volt!)
Jó étvágyat !

11 megjegyzés:

Katalin írta...

De finomat sütöttél ismét! Jól jönne most belőle, kezdek éhes lenni :-)

Tiffanylda írta...

Végül nem tettél bele szódabikarbónát, vagy csak a leírásból maradt ki? Csorog a nyálam!:D Kipróbálom!

Ilona írta...

Többször végigolvastam, de a szódabikarbónát nem találtam a receptben

Éva írta...

Katalin köszi!
Tiffanylda köszi hogy szóltál elfelejtettem beírni nagyon keveset tettem bele mivel nagyobb mennyiség receptje volt megadva ahol 1 kg liszthez tettek 1 kávéskanál szódabikarbónát ezért gondoltam nekem elég csupán egy csipet. Egészségetekre!
Ilona elnézésed kérem véletlen kifelejtettem már pótoltam köszi!

Évi - Ízek és utazások írta...

Ez ismét nagyon guszta! :)

Ilona írta...

Köszi.

Éva írta...

Évi köszi!
Ilona szívesen!

aranyos fodorka írta...

Muszáj lesz holnap lángost sütnöm :-)

Éva írta...

aranyos fodorka egészségedre!

Vicuska írta...

Guszta, rég sütöttem lángost, pótolom :)

Éva írta...

Vicuska akkor gyorsan süssél! Köszi!