2018. január 7., vasárnap

Thai édes chiliszósz /házilag

Szeretem a szószokat, mártásokat  és ezzel a családban nem vagyok egyedül. Örültem mikor megláttam  itt  ezt a különleges szószt amit rövid időn belül el is készítettem.


Hozzávalók: 3 gerezd fokhagyma, 2 db piros chili paprika/ darabolt  paprikám volt amiből 3 evőkanállal használtam el/, 180 ml víz, 60 ml almaecet, 3 g só, 100 g kristálycukor, 9 g étkezési keményítő.
Elkészítés: Fokhagymát megpucoltam és apróra vágtam akinek egész a paprikája apróra darabolni. Lábasba tettem a vizet az almaecettel sóval és cukorral felforraltam. Mikor már forrt akkor tettem bele a fokhagymát és paprikát együtt kb. 3' főztem majd az étkezési keményítőt elkevertem 2 evőkanál vízzel és ezt is beleöntve a forrásban lévő keverékhez  szintén 3' főztem. Ezután forrón beleöntöttem egy üvegbe amit lezártam és kihűlés után hűtőszekrénybe tettem.
Jó  étvágyat!

3 megjegyzés:

Tiffanylda írta...

Remek lehet! Igazi csatni - féle, hús mellé, ugye? Szeretem az ilyeneket, gyümölcsökkel is nagyon finom, de biztos te is ismered!:)

Katalin írta...

Fincsi lehet :-)

Éva írta...

Tiffanylda általában hús mellé de én akár egy húspótló mellé is szívesen kanalazgatok belőle, szilvával készítettem már csatni-t érdekes annak nem volt nagy keletje egyik vőm kedvence a hagymalekvár bármilyen húshoz azt eszi szívesen. Köszi !
Katalin igen finom, köszi!