2018. március 2., péntek

Habkönnyű burgonyás pogácsa

A kedvenc süteményeim egyike a sok közül a pogácsa:-)

Hozzávalók:( fél adag amit leírok ebből lett  26 db ) 300 g  burgonya, 35 ml tej, csipet kristálycukor, 12 g friss élesztő, 125 g margarin, 200 g finomliszt, 1 egész tojás(sárgájának a fele a tésztába a többivel kentem a tésztát), 1,5 teáskanál só.
💟

Elkészítése: Krumplit héjában megfőztem majd megpucoltam és krumplinyomón áttörtem hagytam hűlni. Kevés langyos tejbe tettem a csipet cukrot az élesztőt kevés lisztet és pihentettem. Kimért lisztet a margarinnal összemorzsoltam hozzá tettem  a sót, tojássárgáját felfutott élesztőt és összegyúrtam a tésztát majd letakarva 1 órát pihentettem. Gyúrótáblára szórtam kevés rétes lisztet ezen nyújtottam fél cm vastagra a már megkelt tésztát , ezután előbb félbe hajtottam majd két oldalról középre . Ezután ismét kinyújtottam a tésztát most kicsit vastagabbra  tetejét késsel bevagdostam majd szaggattam.Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam tetejét a megmaradt tojással bekentem és 10' pihentettem ezalatt előmelegítettem a sütőt 200 C fokra és mikor betettem a tésztát 30' sütöttem.

Jó étvágyat !
Ui.: Egyszer már szerepel a blogomban, de mivel erre akkor jöttem rá mikor már leírtam így ismét megmutatom!
*
Minden kedves bloglátogatómnak kívánok kellemes hétvégét!
💟
 

4 megjegyzés:

Katalin írta...

Gyönyörűek lettek, kár lett volna kihagynod :-)

Timi írta...

Köszi, hogy újra leírtad, mert én már el is felejtkeztem róla....így most felkerült a "megsütni" listára :o)))

Timi írta...

Még egy kérdésem lenne... a 30 dkg burgonya az a főzés előtti súly héjastól vagy már a megfőtt krumpli súlya?

Éva írta...

Katalin köszi!
Timi általában én főzés előtt mérem, egészségetekre!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...