2018. március 1., csütörtök

Almás-mézes keksz /tej és tojás nélkül

Kekszes doboz feltöltésére  ideális  falatkák akár kávé vagy tea mellé !

Hozzávalók 19 db-hoz:  7,5 dkg alma /ez a mennyiség egy közepes alma fele/, 12,5 dkg finomliszt, 1 mk. sütőpor, 1 mk. őrölt fahéj, 5 dkg vaj, 5 dkg méz.
💟
Elkészítése:  Az almát megpucoltam magházát kivettem majd apró kockákra vágtam. Liszthez tettem a sütőport fahéjat összekevertem, hozzátettem és elmorzsoltam a vajjal végül a mézet és  az almát tettem hozzá amivel összegyúrtam  a tésztát. Masszából diónyi golyókat formáltam  amit sütőpapírral bélelt tepsibe raktam  tetejét kicsit lenyomtam és előmelegített sütőben 180 C fokon 15' sütöttem.
Megkínálhatlak?

6 megjegyzés:

Katalin írta...

Igen, megkínálhatsz, örömmel fogadnám el :-)

Éva írta...

Katalin ennek örülök, küldöm:-))

Tiffanylda írta...

Én is kérek!:D Ötletes, hogy nem reszeled, hanem aprítod az almát. Így biztos izgalmasabb, jobban érzed, ha ráharapsz. Egy egészen más verzió. Kösz!:)

Éva írta...

Tiffanylda a recept így írta, gondoltam hogy reszelem de szerintem több levet engedett volna úgy az alma.Köszi!

Tiffanylda írta...

Látod, ez eszembe se jutott! A lé, igen! Jobb azt meginni!:)))

Éva írta...

Tiffanylda akkor szerintem több liszt kellett volna hozzá. Valahogy úgy egészségetekre!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...