2018. május 14., hétfő

Fahéjas keksz


Hozzávalók:  12,5 dkg margarin, 10 dkg cukor, 1 db tojás, 1 csapott teáskanál sütőpor, 25 dkg liszt, hempergetéshez:  1 csapott evőkanál őrölt fahéj, 1 evőkanál kristálycukor. 
*
Elkészítése: Margarint a cukorral kikevertem ezután tettem hozzá a tojást ezzel is kevertem majd a sütőporos lisztet hozzátéve tésztának összegyúrtam.  Kis tálkába téve  a tésztát 30' hűtőbe pakoltam. Tepsit sütőpapírral béleltem edénybe összekevertem a cukrot a fahéjjal. A tésztából kis darabkákat téptem amit gombócnak formálva  először csak egy tálcára pakoltam mikor már az összeset megformáltam akkor forgattam meg a cukros fahéjas keverékbe és a tepsibe raktam egymástól kicsit távolabb. Ezután egy pohárnak az aljával lenyomtam  a gombócok tetejét. Előmelegített sütőben 180 C fokon  13-15' elég a sütésre ez sütőtől is függ , nálam kb. 14' volt. Tepsin hagytam kihűlni.
Ui: Most begyúrtam az egész mennyiséget de csak a fele tésztát csináltam meg amiből 23 db lett. másik felét mélyhűtőbe tettem további felhasználásra:-)) Nagyon finom ropogós !
/A fagyasztott is felhasználásra került  azóta jó lett az is, gombócok formálása közben ne lisztezzétek a kezeteket!/
Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Küldhettél volna nekem egy-két darabot reggelire :-) :-) Nagyon finomak lehetnek, szeretem a fahéjat :-)

Éva írta...

Katalin bocsi elfelejtettem, nagyon finom majd legközelebb küldök:-))