2018. május 28., hétfő

Túrós pogácsa "Ízőrzők" Pusztamérges

Hozzávalók: 1 dl tej, 2 dkg élesztő, 10 dkg túró, 30 dkg liszt,   1 mk. cukor, 1 tk.só, 10 dkg margarin, 1 tojás sárgája, kenéshez: 1 tojás, sajt,
Elkészítése: Langyos tejbe tettem a cukrot az élesztőt kevés lisztet és hagytam felfutni. Lisztet a margarinnal összemorzsoltam hozzátettem a túrót, sót, tojás sárgáját és az egészet összegyúrtam tésztának Gyúródeszkára tettem  kinyújtottam  ezután összehajtottam négyrét/alulról középre fentről középre,jobbról középre és balról középre/ és letakarva hagytam pihenni 15'. Ezt a műveletet még kétszer ismételtem meg majd kinyújtás után a tésztát késsel bevagdostam és kiszaggattam. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam lekenten felvert tojással megszórtam reszelt sajttal és pár darabra köménymagot tettem. Előmelegített sütőben 200 C fokon 25' sütöttem.
-😉Csak egy tippet  szeretnék megosztani veletek: sajtom csak  kockasajt volt itthon ami eddig már  többször  kisegített ilyen helyzetben ,   kockasajtot betettem a fagyasztórészbe és mire szükségem volt rá már reszelhettem is!! 
Jó étvágyat! 

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon jó ötlet a kockasajttal, nem is gondoltam volna, hogy így is fel lehet használni :-)
Finom lehetett a pogid!

Éva írta...

Katalin régebben olvastam és már többször használtam ezzel a módszerrel. A pogi nagyon finom volt, köszi!