2018. május 28., hétfő

Vöröshagymakrém /házilag

Sokszor történt velem hogy a vöröshagyma vásárlásakor több került a zacskóba mint amennyit  rövid időn belül feltudtam használni. Így volt olyan hogy már az utolsó 2-3  darab az enyészeté lett, sajnos! Ennek elkerülésére  nagyon jó ötletet találtam  itt  amit gyorsan ki is próbáltam hiszen most is  volt tartalékban 30 dkg vöröshagymám és ez már nem tud megromlani az biztos:-))
Hozzávalók és elkészítése: amiből én csináltam: 30 dkg vöröshagyma pucolás után mérve, 8 dkg só. Hagymát megpucoltam feldaraboltam és turmixoltam  hozzátettem és összekevertem a sóval ezután kis üvegekbe tettem és lezártam./recept írt kevés citromsav hozzáadását én ezt most kihagytam.
-Ui: a talált oldalon megadott mennyiség: 1 kg vöröshagymához 20 dkg só és fél mokkáskanál citromsav.
Nagyon jó ötletnek tartom az év bármely időszakában készíthetjük, tárolhatjuk és használhatjuk!
Időben használjunk fel mindent !

2 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Lehet, hogy valahol régebben írtam, de nem baj akkor is megismétlem: A "megindult"(hajtani kezdő) hagymákat én felkockázom, megdinsztelem, egy tálcára kiborítva lefagyasztom, majd ezt a fagyott hagymalapot darabokra törve zacskóban tartom a mélyhűtőben. Ha kell egy kevés vágott, párolt hagyma, csak kiveszek egy "darabot".. Én nagyon praktikusnak találom, főleg akkor, amikor látom, hogy van, aki a kissé "megindult" vöröshagymát a szemétbe dobja...

Éva írta...

aranyos fodorka jó ötlet ez a fagyasztásos módszer amit alkalmazol. Bérházban ha beindul a hagyma az már nem hajt hanem puhul és büdösödik előfordult hogy ezeket kénytelen voltam már likvidálni:) Ha kihajt azt még tudom használni.