Hozzávalók és elkészítése: amiből én csináltam: 30 dkg vöröshagyma pucolás után mérve, 8 dkg só. Hagymát megpucoltam feldaraboltam és turmixoltam hozzátettem és összekevertem a sóval ezután kis üvegekbe tettem és lezártam./recept írt kevés citromsav hozzáadását én ezt most kihagytam.
-Ui: a talált oldalon megadott mennyiség: 1 kg vöröshagymához 20 dkg só és fél mokkáskanál citromsav.
Nagyon jó ötletnek tartom az év bármely időszakában készíthetjük, tárolhatjuk és használhatjuk!
Nagyon jó ötletnek tartom az év bármely időszakában készíthetjük, tárolhatjuk és használhatjuk!
Időben használjunk fel mindent !
2 megjegyzés:
Lehet, hogy valahol régebben írtam, de nem baj akkor is megismétlem: A "megindult"(hajtani kezdő) hagymákat én felkockázom, megdinsztelem, egy tálcára kiborítva lefagyasztom, majd ezt a fagyott hagymalapot darabokra törve zacskóban tartom a mélyhűtőben. Ha kell egy kevés vágott, párolt hagyma, csak kiveszek egy "darabot".. Én nagyon praktikusnak találom, főleg akkor, amikor látom, hogy van, aki a kissé "megindult" vöröshagymát a szemétbe dobja...
aranyos fodorka jó ötlet ez a fagyasztásos módszer amit alkalmazol. Bérházban ha beindul a hagyma az már nem hajt hanem puhul és büdösödik előfordult hogy ezeket kénytelen voltam már likvidálni:) Ha kihajt azt még tudom használni.
Megjegyzés küldése