2018. július 3., kedd

Kakaós kelt kiflik

A talált recept  hozzávalóit feleztem és a kakaóporhoz őrölt fahéjat is tettem:)

Hozzávalók:tészta:25 dkg liszt, csipet só, 1,3 dkg  élesztő, 1 evőkanál cukor, fél csomag vaníliás cukor,  1 dl langyos tej, 1 tojásnak a fele, 5 dkg margarin, töltelék: 1 evőkanál olvasztott margarin, 1 evőkanál cukor, fél csomag vaníliás cukor, 1 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor és fél mokkáskanál őrölt fahéj,sütemény tetejét sülés közben 1,5 evőkanál tejjel kentem át.
😋
Elkészítése: Az élesztőt kevés langyos cukros tejbe morzsoltam hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a többi hozzávalót a felfutott élesztővel együtt és bedagasztottam a végén apránként  adagolva   dagasztottam hozzá az olvasztott margarint. Letakarva 1 órát pihentettem.  Enyhén lisztes gyúrótáblán kinyújtottam a tésztát téglalap alakúra  kb. 4 mm vastagra. Lekentem az olvasztott margarinnal és rászórtam az előzőleg összekevert cukor-kakaópor és fahéj keverékével. Késsel hosszú háromszögeket vágtam a tésztából és egyenként feltekertem amit sütőpapírral bélelt tepsibe raktam 15' pihentettem. Előmelegítettem a sütőt 180 C fokra  mikor beraktam a sütőbe a tepsit 15' sütöttem majd kivettem és lekentem tejjel ezután visszatettem és még 10' sütöttem. A kisült tésztát konyharuhával letakartam hagytam kicsit hűlni ezután  porcukorral  szórtam meg/bár a fotózás előtt  ez a művelet lemaradt:-)) nagyon finom!
Jó étvágyat!

forrás: innen

2 megjegyzés:

Katalin írta...

De helyes duci kiflik l:-) Finomak lehetnek! A kakaós töltelékekbe én is szoktam fahéjat tenni, nagyon jót tesz neki :-)

Éva írta...

Katalin köszi finomak voltak!Általában én is teszek mert nagyon szeretem a fahéj ízét.