2018. augusztus 28., kedd

Szilvás gombóc

Szilva szezonban igen olcsó és finom ebéd mindössze 4 szem krumplira, kb.10 dkg lisztre, diónyi zsírra volt szükségem  valamint  fél kg szilvára hogy elkészüljön!
😉
Elkészítéséhez: a krumplit héjában enyhén sós vízben megfőztem majd megpucoltam és krumplinyomón áttörtem hagytam teljesen kihűlni.  Lisztet és a zsírt hozzátéve összegyúrtam tésztának majd kinyújtottam felkockáztam. Mivel elég nagy szemű volt a szilva magozás után kettévettem közepébe kevés fahéjas cukrot szórtam és ezeket tettem a felkockázott tésztára majd gombócnak formáltam. Forrásban lévő vízbe pakoltam a gombócokat és mikor feljöttek a víz tetejére akkor szedtem ki majd öblítettem hideg vízbe és tettem az előzőleg megpirított zsemlemorzsába. Maradék tésztából nudlikat sodortam.😋
📎Nekünk ez bőséges mennyiség , felét mélyhűtőbe tettem !
Jó étvágyat kívánok !

3 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

A szilvás gombócot is szeretem, de én szoktam csak nudlit is csinálni és ahhoz akkor szilvalekvárt eszem. Ezt is milyen rég főztem !!! Olyan jó néha ide benézni hozzád, eszembe jutnak "elfeledett" ritkán készített, jó ételek ! :-)

Katalin írta...

Nagyon finom ebédetek volt! Most jut eszembe, hogy idén még nem is csináltam. Szépek lettek a tieid, a látványától már meg is éheztem :-)

Éva írta...

aranyos fodorka a nudlit én is nagyon szeretem és szilvalekvár vagy sárgabaracklekvárral szoktam enni !Örülök hogy sikerült tippet adnom hogy a napokban mit is főzzél?:-))
Katalin látod milyen jó hogy megmutattam mit is főztem! Köszi!