2018. szeptember 20., csütörtök

Diós-fahéjas háromszögek

Hozzávalók:/7 db-hoz/  tészta:25 dkg finomliszt, 1,5 dl tej, 1 tk.cukor, 3,5 dkg margarin, 1 dkg friss élesztő, 1 tojás fehérjének a fele, csipet só, töltelék: 5 dkg margarin, 5 dkg porcukor, 1 mk. őrölt fahéj, 5 dkg darált dió, kenéshez: 1 tojás sárgájának fele 1 tk olaj
😉
Elkészítése:  Meglangyosítottam a tejet amiből kb. 1/2 dl tettem külön kis edénybe ebbe tetem  cukrot , élesztőt, kevés lisztet és hagytam felfutni. A maradék tejbe olvasztottam fel a  margarint .Tálba tettem a lisztet csipet sót és a tojás fehérjét valamint a felfutott élesztőt és a margarinos tejjel bedagasztottam a tésztát  letakartam  1 órát pihentettem. Ezalatt kikevertem a tölteléket: margarint  fahéjat és a porcukrot. A tésztát enyhén lisztes gyúrótáblán kinyújtottam szögletesre megkentem a cukros fahéjas margarinnal  rászórtam a darált diót és feltekertem a tésztát majd háromszögeket vágtam belőle . Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam megkentem a tojás sárgájával kikevert olajjal  és még 15' pihentettem. Ezalatt előmelegítettem a sütőt 180 C fokra  majd  20' sütöttem.😋
forrás:innen 
Jó étvágyat!


5 megjegyzés:

Tiffanylda írta...

Nagyon jól néz ki és finom lehet! Kár, hogy olyan messze laksz!:) Kénytelen leszek megsütni!;)

Katalin írta...

Ezeket én is szívesen megkóstolnám :-)

Éva írta...

Tiffanylda szívesen megkínálnálak de..., váljon egészségedre!
Katalin én pedig szívesen adnék, köszi!

Vera írta...

Nagyon guszta.. azt gondolom megsütöm, bár hozzám közel van Ildi...
Szeretem az ilyen finomságokat,és főleg amivel nem sokat kell pepecselni...

Éva írta...

Vera köszi, váljon egészségetekre!