2019. január 21., hétfő

Krumplis fánk "Ízőrzők" Medina

Hozzávalók:/ fél adagból készítettem 12 db lett/ 25 dkg liszt, 25 dkg krumpli, 1 db tojás, 2 dkg friss élesztő, fél teáskanál só,  sütéshez olaj, szórásra porcukor , kínálásnál bármilyen lekvár
😊
Elkészítése: Krumplit megpucoltam feldaraboltam és enyhén sós vízben puhára főztem. Leszűrtem a krumplit összetörtem és  hagytam kihűlni a leszűrt vizet félretettem ezzel dagasztottam a tésztát. Kevés langyos vízbe elkevertem az élesztőt. Kimért liszthez tettem a kihűlt krumplit és a többi hozzávalóval együtt bedagasztottam mikor már jól összeállt enyhén lisztes gyúrótáblára borítottam és ujjnyi vastagra lapogattam a tésztát  ezután kiszaggattam letakartam konyharuhával és fél órát kelesztettem. Az olajat felforrósítottam és a fánkokat kisütöttem. Akár csak így sósan is /mivel a tésztájába semmi édesítő nincs/ lehet fogyasztani de porcukorral megszórva  lekvárral tálalva igen finom volt😋
📎 Nagyon régóta kedvencünk a krumplis perec amit édesanyámtól tanultam, de gondoltam teszek egy próbát és elkészítem ezt is ! Édesanyámat  az ételek  hasznosítása/megmaradt főtt krumpli/ vezette ennek a perecnek az elkészítésére, gondolom a Medina lakóit is:)
Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon jól néznek ki, lekvárral finom lehetett! Krumplis változatot még nem ettem, de szívesen megkóstolnám, hisz itt a fánkszezon :-)

Éva írta...

Katalin köszi, nagyon finom az ilyen krumplis változat is:)