2019. január 18., péntek

Csokitorta születésnaposunknak!

Legkisebbik unokám Áron mai napon lett 5 éves! Általában kedvenc édességükkel szoktam elkészíteni a tortájukat ezért gondoltam hogy most mindenképpen teszek a tetejére "Kinder tojást" bár lehet hogy a gumicukrot is keresni fogja ?:-))

Hozzávalók: (18 cm formához) megszokott 3 tojásos piskóta/most 2 evőkanál lisztet kakaóporral helyettesítettem/, krém: 3 dl tej, 1 cs vaníliaízű puding, 10 dkg tejcsokoládé, 2 evőkanál kakaópor, 20 dkg ráma vajas íz,  tetejére: 10 dkg étcsokoládé, 1 ek olaj, + egyéb csokik
🎂
Elkészítése: Megsült piskótát  kihűlt állapotában kettévágtam. Krémhez: tejet a pudinggal felfőztem tűzhelyről mikor levettem beletettem a feldarabolt csokoládét és a kakaóport csomómentesre kevertem. Mikor kihűlt kikevertem a vajjal. Megtöltöttem a piskótát a krémmel  ezután a külső részét is bevontam. Gőz fölött megolvasztottam az étcsokoládét és a torta tetejét bevontam vele úgy hogy az oldalára is folyón . A különböző  csoki darabokat odakészítettem és mielőtt  megdermedt volna az étcsoki rápakoltam a darabolt  csokikat is !
Boldog vidám szülinapot kívánunk!
Áronnak készített  eddigi tortái

6 megjegyzés:

María írta...

Isten éltesse sokáig Unokádat! Csodás tortát sütöttél Neki :)!

Évi - Ízek és utazások írta...

Nagyon boldog szülinapot kívánok Áronkának! Hogy telik az idő?! Még most született. :) Nagyon szép lett a torta és gondolom, nagy volt az öröm is. :)

Lívia írta...

Boldog szülinapot kívánok az aranyos kis unokádnak! Nagyon látványos és finom tortát készítettél.

Katalin írta...

Isten éltesse Áront, továbbra boldog, vidám, gondtalan gyerekéveket kívánok neki :-)

Tiffanylda írta...

Isten éltesse, drága kis Áron unokádat és jó étvágyat a csodás tortához!:)
Mi is ünnepelni fogunk holnap - de ők már nagyobbak - 14 és 16 éves unokáimat.;)

Éva írta...

mária köszi szépen!
Évi köszönjük szépen, valóban olyan mintha most született volna de így repül az idő. Volt öröm, ilyenkor látni kéne ahogy a három unoka körbe állja az asztalt és alig várják hogy szedhessék le természetesen ilyenkor az ünnepelt ad engedélyt hogy melyiket lehet:-))
Lívia nagyon szépen köszönjük!
Katalin nagyon szépen köszönjük!
Tiffanylda nagyon szépen köszönjük! Isten éltesse nagy unokáidat tortájuknak biztosan ugyanúgy tudnak örülni ők is kellemes ünneplést!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...