2019. február 20., szerda

Mocskos tészta "Ízőrzők" Noszvaj


Hozzávalók: 20 dkg széles metélt tészta, szilvalekvár, darált dió, cukor, kevés zsír,
🌸
Elkészítése: Tésztát szokásos módon kifőztem kevés olvasztott zsírban átforgattam.  Kisebb tepsit kikentem zsírral beleöntöttem a tészta felét  szilvalekvárt kanalaztam rá  erre szórtam a darált dió és kevés cukor keverékéből. A maradék tésztával betakartam amire ismét darált dió és cukor keverékét szórtam. Előmelegített sütőben 200 C fokon 25' sütöttem😋
Jó étvágyat!

5 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon jó! Ezt én is láttam, erre emlékszem :-)

Okki írta...

Kétszer néztem meg, hogy jól olvasom-e a címet. :D Tetszik ez a mocskos tészta, nagyon finom lehet. :)

Éva írta...

Katalin köszi!
Okki elég fura a neve de nagyon finom.

aranyos fodorka írta...

Hát, hogy a szilvalekváros tésztának ilyen csúf nevet adott valaki - nem szép dolog. Az én variációm szerint a dió a több a tésztán és arra jöhet akár szilvalekvár - de én már meggylekvárral is ettem. Az is jó.

Éva írta...

aranyos fodorka valóban nem éppen kedves az elnevezése, még régebben rakott tésztát én is készítettem azt baracklekvárral.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...