2017. május 19., péntek

Vaníliakrémes kosárka eperrel 🍓/blogjátékra

Ani  "ÜNNEPEK,JELES NAPOK !" blogjátékára  készítettem ezt az egyszerű  édességet!
                                                                            
Hozzávalók:(6 db kosárkához és krémhez) 2db  réteslap, 1 evőkanál vaníliapuding, 2 evőkanál cukor, 2 dl tej, 2 dkg vaj/margarin,  eper.
🍓
Elkészítése:/ Bolti fagyasztott réteslapból készítettem ./ Mivel csupán 6 db szándékoztam készíteni ezért csak 2 lapot hagytam szoba hőmérsékleten kiengedni. Ezután a lapokból  10x10 cm  darabokat vágtam  muffin sütő mélyedéseibe pakoltam  egy lyukba 5 db tésztát tettem egymásra  közben olvasztott vajjal kentem meg . Mikor elkészültem az egésszel előmelegített sütőben 200 fokon kb. 6' sütöttem majd hagytam kihűlni a formában. A tejnek a felét elkevertem a pudinggal a többi részét a cukorral felmelegítettem majd besűrítettem a pudingos részével. Tűzhelyről mikor levettem hozzákevertem a vajat  kis ideig kevertem majd mikor már kihűlt belekanalaztam a formából már kivett kosárkákba . Tetejére alaposan megmosott felszeletelt epret pakoltam. Nagyon finom !
-Természetesen nagyobb mennyiségből és más gyümölccsel is elkészíthető!
Jó étvágyat !

3 megjegyzés:

Ani írta...

Nagyszerű, köszönöm.

Timi írta...

Oh, de guszta!!! Pont nemrég használtam el a réteslapokat...de veszek újra, hogy kipróbáljam ezt is! Köszönöm az ötletet!!!

Éva írta...

Ani én köszönöm a játékot!
Timi köszi. Érdemes kipróbálni mert nagyon finom, egészségetekre!