2019. június 12., szerda

Hagymás krumplilepény

Napi újságból ollóztam:)
Hozzávalók 4 db-hoz: 25 dkg krumpli, 1  kisebb fej vöröshagyma, 1 felvert tojásnak a fele, 3 ek liszt,  só, őrölt bors, olaj.
😊
Elkészítése: A krumplit héjával együtt enyhén sós vízben puhára főztem. Megpucoltam és krumplinyomón áttörtem. Vöröshagymát felkockáztam és kevés olajon megdinszteltem. A kihűlt krumplihoz tettem a langyosra hűlt vöröshagymát sót , borsot  és tettem hozzá 3 evőkanál lisztet ezután  összegyúrtam a tésztát /ha szükséges lehet még lisztet tenni hozzá/ . Négyfelé vettem a tésztát és kézzel kisebb lepényeket formáltam ellapogattam . Kevés olajat melegítettem és a lepényeket egyenként  mindkét oldalát  készre sütöttem. Még meleg volt mikor reszelt sajtot tettem a tetejére és újhagymát karikáztam rá😋 
Jó étvágyat!

5 megjegyzés:

Kincse írta...

Nagyon szeretem a krumplis lepényt, és hagymásan a legjobb. :)

Éva írta...

Kincse ha még tejfölöm is lett volna itthon nem rontott volna rajta:-))

aranyos fodorka írta...

Jó ötlet egy gyors ebédhez. Habár ebben a melegben lassan oda jutok, hogy csak inni kívánok. Elképesztő ez a hőség....és még hol a nyár vége....

Katalin írta...

Újra egy finom, egyszerű de nagyszerű fogás :-)

Éva írta...

aranyos fodorka nem tartott sokáig az elkészítése. Mostanában én is nagyon meggondolom mit főzzek?
Katalin köszi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...