2019. június 6., csütörtök

Sült csirkéhez pác "Ilonka nénitől"

 Régi bejegyzéseimet nézegetve  vettem észre hogy ezt a  "csirkéhez való pác" leírását  napló bejegyzéseim közé  tettem egy kedves emlék felidézése közben. Megérdemel egy külön  bejegyzést   akkor talán többen látjátok és viszitek ! 😉
🐓
Recept hozzávalói és elkészítése: 2 db  citrom leve, 1 kk. piros-arany, őrölt bors , 3 gerezd foghagyma lereszelve, 1 fej vöröshagyma felkarikázva ,1 tk kakukkfű. A hozzávalókat összekeverni  ezt rákenni a csirkére  és 24 órára hűtőbe állni hagyni. Sütőben fóliával letakarva sütni, mielőtt kivennénk a sütőből fóliát levenni és hagyni pirulni a húst!( Ez az adag másfél kg-os csirke pácolásához elég!)
Sok sikert és jó étvágyat !

2 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Nem lehet ez rossz, van is filézett csirkecombom, vasárnapra kipróbálom.

Éva írta...

aranyos fodorka váljon egészségedre!