2019. július 29., hétfő

Hot dog kifli / házilag

Tetszett a recept fél adagból készítettem ebből 4 db lett és végül sajttal is megszórtam:)

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 tk cukor, 1 tk. só, 1 dl langyos tej, 2,5 dkg olvasztott margarin, kicsit több mint 1 dkg friss élesztő, 0,8  dl joghurt kellett volna( de nálam kevés kefir-tejföl és tej keverékéből készült), tojássárgája a tészta kenéséhez.
*
Elkészítése:Kevés langyos tejbe tettem az élesztőt cukrot kevés lisztet és hagytam felfutni. Kimért liszthez öntöttem a  felfutott élesztőt a többi hozzávalóval bedagasztottam a tésztát és letakarva hagytam duplájára kelni. Enyhén lisztes gyúrótáblára  borítottam ahol  négy felé vettem a tésztát  és egyenként téglalapnak / kb. 20x10 cm-es/  kinyújtottam  és a hosszanti oldalán  feltekertem sütőpapírral borított tepsibe raktam ahol tojássárgájával lekentem. Előmelegített sütőbe tettem és 200 C fokon 30' sütöttem. 😋
Jó étvágyat!

5 megjegyzés:

Évi - Ízek és utazások írta...

Nagyon jól néz ki, és biztos, finom is. Még reggelire is megenném. :)

Éva írta...

Évi köszi. Reggelire teszteltük egy kifli ketté vágva beletéve a virsli bőségesnek tűnt és közben arról beszélgettünk hogy ez mennyibe került volna ha ezt nem itthon esszük:-))

Évi - Ízek és utazások írta...

Pont ez jutott nekem is eszembe, hogy otthon készítve minden sokkal olcsóbb és finomabb. :)

aranyos fodorka írta...

Tényleg jó ötlet - ilyent még nem sütöttem, ki fogom próbálni. Félbevágva valamivel "megtuninglva" melegszendvicsnek is jó lehet, nem csak virslivel...

Éva írta...

aranyos fodorka sokat kipróbáltam már de ez most nekem nagyon ízlik, egy darab kettőnknek elég volt kettévágva hagyományos formában virslivel. Akár melegszendvicsnek is finom lehet:)