2019. július 25., csütörtök

Tepertős- krumplis pogácsa

 Kevés megmaradt tepertő felhasználására találtam ki és készítettem  el ezt a pogit😊
Hozzávalók: 5 dkg darált tepertő, 3 közepes   krumpli , 1 dkg friss élesztő, 5 dkg margarin, 1 db felvert tojás de csak a felét tettem a tésztába a maradékkal kentem, 2 evőkanál tejföl, só és annyi liszt amennyitől gyúrható a tészta ez kb. 25-30 dkg .
😉
Elkészítése: Krumplit megpucoltam felkockáztam és enyhén sós vízben puhára főztem majd  leszűrtem és krumplinyomón  áttörtem hagytam kihűlni.  Kb. fél dl langyos vízbe tettem az élesztőt csipet cukorral  kevés liszttel hagytam felfutni. Kihűlt krumplihoz tettem a darált tepertőt , margarint , sót és kevés lisztet  összemorzsoltam ezután tettem hozzá az élesztőt, tojást,  tejfölt  és még annyi lisztet amivel jól gyúrható tésztát kaptam.  Gyúrótáblán kinyújtottam  összehajtogattam/négy oldalról/ és 10' pihentettem majd ismét nyújtottam és hajtogattam ezután  1/2 órát pihentettem. Végül ujjnyi vastagra nyújtottam és nagyobb formával kiszaggattam tepsibe pakoltam és lekentem a maradék tojással. Addig pihent még előmelegítettem a sütőt 200 C fokra  ezután sütőbe tettem és 20' sütöttem😋
Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

Katalin írta...

Finom lehetett, és a maradék tepertő is elfogyott :-) A krumplitól pedig biztos finom omlós lett, ezt is szívesen megkóstolnám... :-)

Tutirecept írta...

Szia!

Ha van kedved, receptjeidet feltöltheted a Tutireceptre is, természetesen van lehetőség forrás megjelölésére :)

www.tutirecept.hu

Jó sütés-főzést a továbbiakban is :)

Éva írta...

Katalin nagyon finom puha volt, férjuram nem annyira pogácsa rajongó de ennek nem tudott ellenállni, köszi!
Tutirecept köszönöm a lehetőséget!

Timi írta...

Oh, most nagyon szívesen ennék belőle én is!!! :o)