2020. január 25., szombat

Bólyi túrós lepény

Régóta készülök elkészíteni  végre  most elkészítettem😊
Hozzávalók: 25 dkg rétesliszt, fél csomag sütőpor, citrom reszelt héja, 22 dkg porcukor/hiányos volt a házi készletem így csak 15 dkg került bele/, 10 dkg vaj/margarin, 50 dkg tehéntúró, 10 dkg mazsola, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dl tej, 2 db tojás.
💢
Elkészítése: Mazsolát langyos vízbe áztattam. Kisebb tepsit vajjal vastagon kikentem. Tálba tettem a lisztet  porcukorral és a sütőporral valamint kevés reszelt citromhéjával összekevertem. Túrót villával összetörtem. A lisztes keverék felét egyenletesen a tepsibe szórtam erre tettem a túrót az is villával egyenletesen  eligazgattam megszórtam a vaníliás cukorral erre tettem a beáztatott leszűrt mazsolát  amit megszórtam reszelt citrom héjával. A lisztes keverék másik felét rászórtam amire apróra vágott vajdarabakákat tettem és végül a tejben elkevert tojással leöntöttem. Előmelegített sütőben 180 C fokon 35' sütöttem. 
Nehezen bírtam kivárni hogy kicsit hűljön ezután felkockáztam és porcukroztam 😋!!
Jó étvágyat!

7 megjegyzés:

teller-cake írta...

Nem csoda, hogy nehezen vártad ki a kóstolást, nagyon finomnak tűnik innen nézve is! :-)

Kincse írta...

Ennél megint fontos az arány, hogy igazán finom legyen, köszi a receptet. Holnap megkísérlem a készítését, van egy kis túró, fő a változatosság :)

Katalin írta...

Finom lehet, elfogadnék egy szeletet a vasárnapi ebéd után 😋

Éva írta...

teller-cake köszi.
Kincse váljon egészségetekre.
Katalin szívesen vendégül látnálak!

Verus írta...

Nyamii! :)

Lívia írta...

Érdekes sütemény, még ilyennel nem találkoztam, hogy csak úgy magába a lisztet beleterítjük a tepsibe és arra megy a túró stb. De biztos, hogy finom volt és látványnak is guszta.

Éva írta...

Verus köszi.
Lívia vannak ilyen sütik talán a lusta réteshez hasonló ez is.Könnyen elkészíthető és még sokat mosogatni sem kell utána, köszi.