2020. január 14., kedd

Csavart fánk

Formára bármilyen is  a fánk csakis jó lehet😊, ezzel a külsővel most készítettem először:)

Hozzávalók:  30 dkg liszt, 4 dkg olvasztott vaj, 2 evőkanál kristálycukor, 2 dkg friss élesztő, 1,2 dl tej, 1 db tojás, olaj a sütéshez, szórásra 3 evőkanál kristálycukor 1 tk. őrölt fahéj
💢
Elkészítése: Tejet a vajjal melegítettem cukrot  beletettem az élesztővel együtt és hagytam 10' pihenni. Kimért liszthez tettem sót összevegyítettem  ezután liszt közepébe mélyedést csináltam ebbe tettem a tojást és az élesztős tejet és bedagasztottam a tésztát. Letakarva 1 órát pihentettem.  Mikor lejárt az idő átgyúrtam és ismét 30' pihent a tészta. Ezután enyhén lisztes gyúrótáblára borítottam ahol  a tészta mennyiségét 13 felé vettem ezeket a darabokat egyesével feldaraboltam megsodortam  félbehajtottam  és összetekertem végét lenyomtam.Az elkészített darabokat ismét 20' pihentettem. Felmelegített olajban mindkét oldalukat  készre sütöttem és még melegen megforgattam a cukor és fahéj keverékében!
Jó étvágyat!
forrás:innen

7 megjegyzés:

Okki írta...

Egyet értek veled, ha fánk csakis finom lehet, bármilyen formája is legyen! :)
Nálunk a tavaly készült hasonló csavart fánk és nagyon szerettük. Guszta is tied is.

Évi - Ízek és utazások írta...

Nagyon guszta lett, szép fánkok. :) Hétvégén mi is fánkot sütöttünk, de hagyományos köntösben.

Katalin írta...

Nagyon guszták, fincsik lehettek! Ilyen csavartat én is szoktam sütni, hogy pont ilyen-e a receptje nem tudom, de akármilyen is, csakis finomak lehetnek 😆

Éva írta...

Okki, Évi, Katalin köszi,örülök hogy egyetértünk hagyományos vagy csavart oly mindegy finomak és bármikor könnyen elkészíthetőek. Nálam előnyben van a krumplis perecem , mikor megmarad kevés tört krumpli akkor már tudom másnap perecet sütök:-))

Kincse írta...

Tetszik nekem ez a forma, köszi! :)

teller-cake írta...

Csavartan is csodás lehet, a fánk minden formában fincsi.

Éva írta...

Kincse örülök hogy tetszik, váljon egészségetekre.
teller-cake köszi.