2020. április 14., kedd

Házi rétestészta túróval töltve

Hozzávalók: házi rétestészta ami könnyen elkészíthető, most ennek a  tészta mennyiségnek csak a felét használtam fel másik felét mélyhűtőbe tettem.Töltelékhez: 20 dkg  tehéntúró, 3 evőkanál cukor, 1 tk. vaníliacukor, kevés mazsola , reszelt citromhéj, 1 evőkanál búzadara, 1 db tojás, tészta kenéséhez: 1 tojás.
🌺
Elkészítése: A tészta hozzávalóit és elkészítését a fenti linket megtaláljátok. Töltelékhez: túrót villával összetörtem hozzátettem a kétféle cukrot ,beáztatott lecsepegtetett mazsolát, reszelt citromhéjat, búzadarát  és  a tojás sárgáját jól összekevertem a tojásfehérjét felvertem habnak úgy kevertem a töltelékhez. A kinyújtott tészta közepébe  kanalaztam a tölteléket és a  két oldalán lévő tésztát felcsíkoztam  ezután  ezeket a tészta csíkokat  felváltva hajtottam a töltelékre .(Hasonló módszerrel mint azt már előzőleg csináltam) Tojással lekentem a tésztát és előmelegített sütőbe 200 C fokon 25' sütöttem.Mikor kihűlt akkor porcukorral szórtam be😋
Jó étvágyat!

📌Mai napon a maradék tésztát almalekváros töltelékkel elkészítettem😋

10 megjegyzés:

Gerdi írta...

De jól néz ki! Húzott rétestésztát nem készítettem soha, nem is mernék nekifogni, de ezzel talán elboldogulnék. Szeretjük, biztos örülne a család neki! :-)

Katalin írta...

Finomakat sütöttél! A házi rétesnél nincs is finomabb :-) Ügyes megoldás. Húzott rétessel egyszer már próbálkoztam, de nem volt az igazi Igaz, nincs is hozzá megfelelő asztalom....

teller-cake írta...

Nagyon finomnak néz ki és külön gratuláció, hogy Te készítetted a tésztát is! :-)

Éva írta...

Gerdi köszi, a húzott változattal egyszer próbálkoztam én is. Ez a változat megér egy próbát mert nagyon finom.
Katalin köszi, jó kifogás hogy nincs olyan asztalod:-))
teller-cake köszi.

Okki írta...

Rétestésztát még soha nem készítettem, ezt az egyszerű változatot sem, a húzott rétesről meg ne is beszéljünk. Olyan rég tervbe van véve, de még nem tudtam rá venni magam az elkészítésére. Talán kipróbálom ezt a házi rétestésztát én is. :)
Finom lehet ez a túrós rétes is.

Éva írta...

Okki akkor ezt a receptet egyszer próbáld ki mert nagyon jó. Túróval is finom volt de a maradék tésztát sk. almalekvárommal töltöttem amivel szintén nagyon jó volt!

Tiffanylda írta...

Éva, én csak azt kérdezném, hogy ha lefagyasztod ezt a tésztát, nem lesz baja? Jól hangzik, egyszer kipróbálnám!

Éva írta...

Tiffanylda semmi baja nem lesz én már a lekvárost pár nappal később abból készítettem!

aranyos fodorka írta...

Nem tudok róla, hogy ismerőseim közül bárki is sósan enné a túrós rétest, leszámítva azt a drávasztárai családot, ahol először ettem én is. Aztán megkóstolták a gyerekek és azóta nekik is a sós túrós rétes az "igai". Egyszer kipróbálhatnád. Cukor helyett só kell bele - csak ennyivel másabb.

Éva írta...

aranyos fodorka köszi az ötletet egyszer kipróbálom.