2020. június 24., szerda

Sült töltelék mint húspótló

Még édesanyámtól tanultam a hamis fasírtot  majd  elkészítettem a tepsis fasírt töltelékkel, később találtam rá a levesben főtt töltelékre   mindegyik nagyon finom /talán még a receptjük is hasonlóak/. Konyhám gyakran készített ételei közé tartoznak. Most  egészen véletlenül találtam itt erre a változatra!


Hozzávalók:/ kevesebb mennyiségből és őzgerinc formában sütöttem/ 2 db zsemle, 2 db tojás, 1 csokor petrezselyem apróra vágva, só,  őrölt bors, ételízesítő, 1 teáskanál sütőpor,  1 db vöröshagyma, 1 evőkanál zsír, forma kenéséhez: zsír és szórására zsemlemorzsa
🌸
Elkészítése: Zsemlét  vízbe áztattam majd kinyomtam. Zsírt melegítettem amiben a megtisztított és  apróra vágott hagymát megdinszteltem  levettem a tűzhelyről és beleöntöttem az előzőleg megmosott és felaprított petrezselymet.  Kifacsart zsemlékhez tettem a hagymás petrezselymet, sót, őrölt borsot ,ételízesítőt, sütőport  és a tojásokat ezután  jól összedolgoztam/Fűszerek mennyisége ízlés szerint/ Zsírral kikent és zsemlemorzsával  beszórt őzgerinc formába öntöttem  a masszát amit előmelegített sütőben 180 C fokon 30' sütöttem😋 Hagytam formába hűlni csak ezután borítottam ki  és szeleteltem! Nálam most sóskamártás mellé került😊
Jó étvágyat kívánok !

4 megjegyzés:

Anikó írta...

Rendszeresen készítem én is, mert nagyon finom, sőt a levesbetét változatát is... érdemes :-)

Éva írta...

Anikó a levesbetét változat nálunk is gyakran előfordul:)

aranyos fodorka írta...

Valamikor az ősidőkben nagymamám csinált a levesben főtt zöldségekből valami hasonló "zöld-fasírtot" ő olyan rendes "kis lapos" gombócka formában készítette, panírozta, és teljesen úgy nézett ki, mint egy fasírt. Szerettük...

Éva írta...

aranyos fodorka akkor az gondolom zsírban volt kisütve? A hamis fasírt receptem amit jó régen készítek hasonló ehhez a töltelékhez csak abban nincs sütőpor az is nagyon finom.