2020. június 25., csütörtök

Sajtos perec


Hozzávalók: 30 dkg liszt, 10 dkg margarin, 5 dkg reszelt sajt , 1 dkg szalalkáli, 1 db tojás, 0,8 dl tej vagy tejföl, só, + reszelt sajt a tészta  tetejére.
🌼
Elkészítése: Liszthez tettem  a tojás sárgájának a felét /a többivel kentem a tésztát/ , kevés tejbe elkevertem a szalalkálit ezt is hozzátettem, reszelt sajtot  és a sót. Összegyúrtam a tésztát annyi tej szükséges csak hozzá  amivel rugalmas  lesz a tészta . 1 órára hűtőbe pakoltam. Ezután kb. 2 mm vastagra kinyújtottam és pereckiszúróval kiszaggattam. A  perecek  tetejét a megmaradt tojással lekentem ezután  reszelt sajtba mártottam és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam. Előmelegített sütőben 180 C fokon 20' sütöttem.😋
Jó étvágyat kívánok !

3 megjegyzés:

Katalin írta...

Helyes kis pereceket sütöttél, nagyon guszták lettek. Ilyen kiszúrom nekem van, csak ritkán használom, pedig nagyon praktikus.

Kánya Andrea írta...

A családomban ez nagyon bejönne! :)

Éva írta...

Katalin köszi, praktikus de én is elég régen készítettem vele :)
Kánya Andrea akkor duplázzad a mennyiséget bár ebből is lett elég sok!