2020. július 30., csütörtök

Fahéjas kalács

Hasonlót már készítettem most   ezt a receptet itt találtam és  mivel szeretem a fahéjas péksütiket férjuram pedig frissen  örömmel  falatozik belőle   ezért fél adagból elkészítettem😊

Hozzávalók 5 darabhoz: 20 dkg finomliszt, 1 dkg friss élesztő, 1 dl tej,  2 evőkanál cukor, 2,5 dkg olvasztott vaj+ 1 evőkanál étolaj, 1 db tojás, csipet só,  kisült tészta tetejére: olvasztott vaj, őrölt fahéj+ kristálycukor keveréke.
🌼
Elkészítése: Kevés langyos tejbe tettem  cukrot és az élesztőt belemorzsoltam 1 teáskanál liszttel elkevertem hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a már felfutott élesztőt és a többi hozzávalóval bedagasztottam a tésztát letakarva hagytam duplájára kelni. Enyhén lisztes gyúrótáblára borítottam a tésztát 5 részre szedtem gömbölygettem majd egyenként henger formáltam a tésztából amit félbe hajtottam és összefontam. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam ahol fél órát pihentettem. Előmelegítettem a sütőt 200 C fokra  mikor letelt a tészta pihenési ideje betettem a sütőbe ahol aranybarnára sütöttem  ez kb. 25' volt. A kivett tésztát olvasztott vajjal lekentem  és megszórtam a cukros fahéjjal😋
Jó étvágyat!

3 megjegyzés:

Gerdi írta...

De szép kis kalácsok! Izgalmasabb, mint a megszokott, feltekert és szeletelt kalács.

Juci írta...

Milyen kivanatosak, most elfogadnek beloluk 1 a reggeli kavemhoz!😁

Éva írta...

Gerdi köszi:)
Juci szívesen megkínáltalak volna :)