2020. szeptember 13., vasárnap

Szilvás chutney

 Napilapban találtam ez  a receptet😊


Hozzávalók: 50 dkg szilva, 5 ek. cukor, 1,5 dl borecet /én almaecetet használtam/, 1 db lila hagyma, 1 gerezd fokhagyma,  csilipaprika, gyömbér, koriander, őrölt fahéj, curry, só, őrölt bors.

🌻

Elkészítése: Szilvát megmostam magját kiszedtem 3/4 részét feldaraboltam/2-3 darabot félretettem/ . A feldarabolt szilvát edénybe tettem fűszereket/amit ízlés szerinti mennyiségben használhatunk/ rászórtam  a megtisztított és apróra vágott  hagymát, csilipaprikát valamint a cukrot  is. Az egészet  átforgattam és tűzhelyre téve addig  melegítettem még a cukor elolvadt ekkor öntöttem rá  az almaecetet és 40' főztem. Ezután pürésítettem és hozzátettem a  félretett félbevágott szilvát is ezzel együtt még 10' főztem.😋
Jó étvágyat!


 

9 megjegyzés:

Horváth Emerencia írta...

Éva, de rég jártam nálad, örvendek a sok finom receptnek!
Mi újdonság? Remélem a legjobbakat!
Puszillak!

Éva írta...

Emerencia örülök hogy itt vagy sokat voltál eszembe nekem is hogy veletek mi újság látom a blogod kicsit szünetel. Köszi érdeklődésedet, puszillak !

Katalin írta...

Finom lesz majd sűlt husikhoz 😀

Éva írta...

Katalin igen ,hétvégén már bizonyította hogy finom :)

aranyos fodorka írta...

Én még nem készítettem ilyent. Vagy öreg, vagy régimódi vagyok az újítások jó részéhez. Mi a húsfélékhez sokszor befőttet ettünk. Valami hasonló lehet az ízhatás....

Éva írta...

aranyos fodorka gyerekként engem sem kergettek ezzel az asztal körül hogy egyem meg mert én sem ismertem eddig, nálunk is csak a befőtt és kompót volt. Ezt a húsok mellé adott újdonságot én is csak a gyerekeim és az egyik vőm kedvéért készítettem aki nagyon szereti az ilyen ínyencségeket:)

Szera írta...

Most főzöm a 2. adagot! Köszönöm a receptet. Szép napot! 😊

Éva írta...

Szera örülök hogy elkészítetted és gondolom ízlett azért főztél ismét, váljon egészségetekre!

Szera írta...

Köszönjük! Nagyon finom lett! - mondta a férjem. 😊