2021. május 12., szerda

Kukorica lepény / húspótló

A receptet itt találtam de kicsit változtattam volt amit  véletlen kifelejtettem volt amit a  konyhám alapanyagai miatt változtattam meg  de így is  nagyon finom lett😋 


Hozzávalók: Kb. 20 dkg konzerv  kukorica, 1 db tojás,  4 evőkanál liszt,aprított  petrezselyem zöldje, 1 gerezd fokhagyma, kis darabka vöröshagyma, fűszerek: só, őrölt bors. Olaj a sütéshez.

😉

Elkészítése: Kukoricát lecsepegtette és kicsit turmixoltam. Fokhagymát vöröshagymát apróra vágtam és a petrezselyem zöldjével együtt a kukoricához tettem. a tojással és a fűszerekkel  valamint a liszttel együtt jól összekevertem. Forró olajba  kanállal tettem a masszából és villával ellapogattam  ezután mindkét oldalát készre sütöttem. Sütőpapírra  szedtem hogy a fölösleges olaj lecsepegjen. Nagyon finom puha az állaga pedig a végén jöttem rá hogy kihagytam belőle a sütőport😌

Jó étvágyat kívánok!

7 megjegyzés:

Erika írta...

Kukorica tallérok. Volt egy időszak, mikor állandóan ezt kellett készítenem, kedvenc kislányom kérésére . ❤️

Katalin írta...

Micsoda különlegesség 😀. Egyszerű de nagyszerű étek 😊. Fincsi lehetett!

aranyos fodorka írta...

Újabb feljegyzésre érdemes ! :-)

Éva írta...

Erika blogodon szerepel ez a recept? Sajnos hogy én eddig nem ismertem, de örülök hogy most rátaláltam.
Katalin köszi nagyon finom.
aranyos fodorka ennek örülök!

Erika írta...

Évike, nincs a blogomon. Nagyon rég készítettem már. Akkor még nem kellett a tojás diéta.

Én így készítettem: 1 doboz lecsepegtetett kukorica konzerv, 2 db egész tojás, 1 dl tej, só, bors, és annyi liszttel kikevertem hogy egy lágyabb nokedli tészta sűrűségű legyen. Állni hagytam kb. 20 percig, majd evőkanál segítségével kis halmokat raktam a felforrosított olajba.

teller-cake írta...

Nagyon guszta, én sem ismertem. Megkisértem vele az én lánykáimat. :-)

Éva írta...

Erika köszönöm hogy leírtad!
teller-cake köszönöm, sok sikert remélem ízlik majd a lánykáidnak is!