2021. június 15., kedd

Mákos citromos keksz (tej és tojás nélkül)

Az itt  talált recept alapján kis változtatással  és fele mennyiségből készítettem ezt írom le😊

Megkentem  a krémmel..

Hozzávalók: 15 dkg liszt, 10 dkg vaj, csipet só, fél kávéskanál sütőpor, 1 evőkanál darált mák, fél citrom reszelt héja és leve.

 és összetettem pár darabot:)

Elkészítése: A fenti hozzávalókat összegyúrtam és fél órát  hűtőben pihentettem a tésztát. Ezután kinyújtottam  és kiszaggattam. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam és előmelegített sütőben 180 C fokon 13'-ig sütöttem. (Mivel  a talált  recept sem írt cukrot így én sem tettem bele de a tetejére házilag készítettem  fahéjas-kávés krémet ezzel kentem le  pár darab tetejét 19 db sütemény lett ebből a mennyiségből) Fahéjas-kávés krémhez 1 evőkanál kristálycukrot 1 evőkanál vízzel  és 1 evőkanál instant kávé + fahéj keverékével feltettem melegedni a tűzhelyre mikor megolvadt a cukor levettem a tűzhelyről és beletettem 2 dkg vajat és olvadásig kevertem!😋

Jó étvágyat kívánok!

4 megjegyzés:

Katalin írta...

De jó neked, mindig tele van a kekszes dobozod finomságokkal 😊.

Éva írta...

Katalin köszi, azért tele nem volt de pár napig kitart:)

Verus írta...

Imádom a házi kekszeket! :)

Éva írta...

Verus finomak is tudnak lenni:)