2021. június 17., csütörtök

Sajtos rántott csirkemáj

 


Hozzávalók: 3-4 db csirkemáj, 2 evőkanál liszt,   1 db tojás, 2-3 evőkanál  tej, 2-3 evőkanál reszelt sajt, só, őrölt bors, olaj a sütéshez.

🍴

Elkészítése: Májat  lisztbe forgattam. A tojást a tejjel felvertem sóval és őrölt borssal fűszereztem. Reszelt sajtot tálkába tettem. A lisztes májat előbb a tojásos tejes keverékbe mártottam majd a reszelt sajtba ezután ismét a tojásba és végül a ismét a  lisztbe. Forró olajba  tettem  és továbbiakban takaréklángon  készre sütöttem. Papírtörlőre szedtem ki. Petrezselymes krumplit készítettem hozzá és hideg kovászos uborkával falatoztuk 😋

Jó étvágyat kívánok!

8 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon finom ebédetetek volt, és a kovászos uborka is nagyon jó lehetett mellé. Szeretjük mi is a májat, de legtöbbször csak zsírban szoktam megsütni, és akkor melegen és hidegen egyaránt finom csemege.
De most szívesen falatoznék a tiédből 😊.

Éva írta...

Katalin finom volt valóban szeretjük mi is a májat a rántott változatát inkább én, férjuram a resztelt májat jobban kedveli. Zsírban sütve eddig nem csináltam pedig finom lehet úgy is akkor teszel hozzá valami fűszert?

Katalin írta...

Nem, semmit nem teszek hozzá. Csak annyi zsírt, hogy jó félig ellepje a májakat, vagy még többet is. Először félig le szoktam takarni fedővel, mert spriccelni is szokott, aztán később leveszem róla. Szeretjük jól átsütve. A tányéron szoktuk sózni, én még borsozom is az enyémet. De hidegen is nagyon finom, és a zsírja is. Vagy kacsa, liba zsírral csinálom, vagy csak mangalica zsírral, annak is nagyon jó íze lesz.
Próbáld ki, majdnem olyan lesz, mint egy sült kacsamáj :-)

Éva írta...

Köszi Kati jól hangzik egyszer kipróbálom:)

aranyos fodorka írta...

Én is a Katalin-féle változatot sütöm, de nem lehet rossz a te ajánlatod sem. Ki kellene próbálnom, máj is van itthon, egy jó kis krumplipürével finom ebéd lenne...

Éva írta...

aranyos fodorka sok sikert váljon egészségedre!

Tiffanylda írta...

Csinos és finom ebédetek volt. Én is inkább a lusta, sült verziót alkalmazom, mert nagyon gyorsan elkészül! A panírozáshoz nagycsaládban sok idő kell.:) Egyszer biztos kipróbálom, ha egyszer kettecskén leszünk!;) A nyár legkevésbé alkalmas erre.:)

Éva írta...

Tiffanylda nem tudom hogy miért de én ezt a sült verziót eddig nem ismertem de kifogom próbálni. Resztelt a férjuram kedvence, nekem akár resztelt akár rántott szeretem, jöhet:-))