2021. június 10., csütörtök

Mákos tejbegríz galuska

Megszokott dolog  amit gyakran használok  konyhámban  mikor  megmaradt ételünk új formában  másnapi ebédünk lesz! Olvastam  a maradékfelgolgozásról   aminek egyik felhozott példája nagyon felkeltette érdeklődésemet, tejbegríz egyik kedvencem/ erre férjuram nem tart igényt😊/ ezért csak magamnak szoktam készíteni amit általában kevés mennyiségből  készítek és abból nem szokott maradni. Most  elkészítettem  próbaként  amit láttam:)


Hozzávalók és elkészítése: (Mennyiséget nem írok) Sűrű tejbegrízt  főztem amit hagytam hűlni, ezután evőkanállal szedtem belőle  és cukros darált mákban megforgattam😋

Jó étvágyat kívánok!

4 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon ügyes megoldás, finom lehetett! Elolvastam a maradékfeldolgozát, érdekes volt. Nálunk tényleg nem igen szokott maradék étel lenni. Vagyis általában eleve két napra főzök, akkor elfogynak, levesek van hogy még a harmadik napra is maradnak. Ha kevés marad valamiből, akkor azt másnap elosztjuk, és előtte egy gazdagabb levest főzök, ami után nekem már nem is kell sok minden. Ha rizs, nokedi vagy tarhonya marad, akkor azt lefagyasztom, mert ezek jól tűrik a fagyasztást, és akkor legközelebb csak meg kell melegíteni.

Éva írta...

Katalin köszi nagyon finom volt. Magamtól erre a megoldásra nem jöttem volna rá nem is gondoltam hogy mákkal is finom tud lenni a tejbegríz:) Hasonló megoldásokat szoktam én is kitalálni mint ahogy írtad Te is csak azért hogy változatosabb legyen és ne menjen semmi kárba!

aranyos fodorka írta...

Én nagy maradék-felhasználó ás -átalakító vagyok. Nem keresgélek receptet, kitalálom, és ha sikerül, csinálom máskor is, ha nem, akkor felejtős...Ez a grízgaluskás dolog új a számomra, de nem kizárt, hogy meg fogom próbálni és szerintem dióval se lehet rossz.

Éva írta...

aranyos fodorka ha szereted a tejbegrízt egyszer próbáld ki mert nagyon finom én mákkal csináltam de gondolom a diós is jó lehet, váljon egészségedre!