2021. június 7., hétfő

Túrós batyu ( túrós béles)

 


 Hozzávalók  tészta: 25 dkg finomliszt, 1 dkg friss élesztő, 1,5 dl langyos tej, 1 evőkanál porcukor, 1 tojássárgája, fél citrom reszelt héja, csipet só,  1/2 dl olaj, töltelék: 25 dkg túró, 2 evőkanál porcukor, 1 evőkanál búzadara, 1 evőkanál tejföl, 1 teáskanál vaníliacukor, mazsola,

🌺

Elkészítése: Kevés langyos  cukros tejbe morzsoltam az élesztőt hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a többi  hozzávalót  a már felfutott élesztővel  együtt és a tejjel  bedagasztottam a tésztát. Tészta tetejét olajjal átkentem letakartam az edényt és hagytam duplájára kelni a tésztát. Közben összeállítottam a tölteléket: túrót villával áttörtem  tejfölt,  kétféle cukrot, búzadarát   hozzákevertem végül  a beáztatott lecsepegtetett mazsolát  kevertem hozzá. Megkelt tésztát enyhén lisztes gyúrótáblán  ujjnyi vastagra kinyújtottam és négyzetekre  feldaraboltam  és  minden  tészta darab közepére tölteléket  kanalaztam ezután  tészta csücskeit felvert tojással lekentem majd átlósan ráhajtottam a töltelékre. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam egymástól kicsit távolabb és megkentem felvert tojás és kiskanál tej keverékével. Előmelegített sütőben 190 C fokon 25' sütöttem. Porcukorral szórtam meg 😋

Jó étvágyat kívánok!

forrás: innen

6 megjegyzés:

Katalin írta...

Micsoda finomság került ismét az asztalotokra! Nagyon szépek lettek, szép duci batyuk, harapni valóak 😊.

Éva írta...

Katalin köszi. Nagyon finom puha volt bár minden kelt tészta frissen ilyen de azért van köztük néha különbség. Lehet hogy elkészítek ezzel a tésztával egy krumplis bélest legközelebb:)

aranyos fodorka írta...

Ezt is de rég csináltam... Minden túrós ételt, sütit szeretek, de egy személyre annyira gazdaságtalan a sütés és nem is egyszerű.

Éva írta...

aranyos fodorka ha szereted a túrós sütit én a helyedben elkészítenék egy ilyen adagot ebből kb.9 db lett és három felé osztanám és úgy fagyasztanám le. Ez csak egy ötlet!

Kánya Andrea írta...

A kedvencem. Már nem is tudom, hogy milyen régóta szeretnék csinálni, de nincs rá időm... Remélem, hogy előbb-utóbb...

Éva írta...

Andrea egy hűvösebb nyári napon kedvezzél kicsit magadnak:)