2021. augusztus 5., csütörtök

Anyós pogácsa

 A  recept és a pogácsa elnevezése innen származik és mivel  ilyen készítési móddal eddig még nem készítettem  fél adagból tettem egy próbát😉 


Hozzávalók: 25 dkg liszt, fél tasak szárított élesztő, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál cukor, 2 dl tejföl, 1 db tojás, 10 dkg margarin, 8 dkg reszelt sajt.

🌺

Elkészítése: A margarin és a sajt kivételével  a többi hozzávalókkal összegyúrtam  a tésztát. Kinyújtottam és megkentem a puha margarinnal ezután feltekertem és a rudat három felé vágtam. Ezeket a tészta darabokat egymásra helyeztem és ujjnyi vastagra kinyújtottam majd kiszaggattam. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam ahol egy tojásfehérjével lekentem és megszórtam a reszelt sajttal. Fél órát pihentettem  ezután előmelegített sütőben 200 C fokon 25' sütöttem.😋

Jó étvágyat kívánok!

6 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Elég "laza" lett a tészta ? A fotón szépnek látszik. ÉN nem szeretem, ha "ragacsos" a pogácsa.

Katalin írta...

Nagyon praktikusnak tűnik ez az elkészítési mód, nem kell hajtogatni, pihentetni. Az edemény pedig egy finom leveles pogácsa 😃.

Éva írta...

aranyos fodorka jól látod , elég leveles lett kedvedre való:)
Katalin köszönöm:)

Fáni írta...

Nagyon finomnak tűnik :)
Én most valami gyors, könnyen elkészíthető, szállítható édes süteményt keresgélek, jövő hét csütörtökön szeretném megsütni.
Esetleg tudnál segíteni? Köszönöm szépen.
Jó hétvégét :)

Éva írta...

Fáni köszi valóban finom volt. Ha esetleg van egy kis diód akkor nekem rögtön ez a sütemény jutott eszembe könnyen elkészíthető és biztos hogy nem lesz gond a szállításával:
https://takarekoskonyha.blogspot.com/2019/08/paulette-izorzok-milota.htm , sok sikert és szép hétvégét neked is!

Fáni írta...

Köszönöm, megnézem és megírom végül is mit készítettem :)